Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Vega kaja

2013. november 19. - Go Vegan

Gyakran járok fogadásokra, és megfigyeltem, hogy minél flancosabb egy ilyen, pontosabban minél menőbbnek akarja magát mutatni a rendező, annál több hús van a menüben. Vajon miért? Mert az drága? Akkor lehetnének félismeretlen trópusi gyümölcsök is, azok sokkal drágábbak. Nem tudom, miért van ez.

És ha éppen valamelyik fogásban nincs hús, állati eredetű része biztosan van, hiszen akkor kell rá egy kis sajt, vagy tejszínes öntet, de legvégső esetben egy kis panír. Csak zöldséget enni? Jézusmáriaúristen csapja össze a kezét mögöttem egy idősebb hölgy.

Persze több helyen haladnak a korral és van vega kaja is = rántott sajt a legolcsóbb változatból, krokettel. Rántott gomba esetleg, sőt rántott cukkini, ahol már tényleg nyitottak a változásra. Viszont vegán kaja nincs, hacsak a dekorációként használt párolt karfiolt, babot, répát nem veszem annak. De egyébként annak veszem és eszem,  és azért mindig ott van a mindentvivő, általános megmentő, a sült krumpli.

Desszert pedig csak és kizárólag tejtermék alapú létezik egy rendezvényen, krémek, habok esetleg túró formában. Meg persze ott a piskóta mindenben alapként.

A legnagyobb poén egyébként az, hogy ha van vega rész, vagy bármilyen vega kaja, messze leghamarabb az fogy el. De jóval hamarabb, mint a többi, mindig azt eszik meg leghamarabb. Utána jönnek csak a húsok. És érdekes, de ezt senki nem veszi jelnek, vagy felhívásnak a jó értelemben, hogy a szervezet azt kívánja, hiszen majdnem mindenki ott kezdi az ebédet. Lehetne akár máskor is húsmentesen étkezni...

Vegánként persze a legnagyobb kihívás a klasszikus falusi esküvő, de erről majd máskor.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr565644153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása