Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Kidobva

2013. szeptember 29. - Go Vegan

kidobva.jpg

Magyarországon 2-2,5 millió kutya él, ami nagyon magas szám általában véve is. Az 1 km²-re jutó kutyák száma Japánban a legmagasabb, ahol 25 kutya jut az ország minden négyzetkilométerére. Szorosan mellette Olaszország és Lengyelország van. Hazánk az előkelő 4-dik helyen áll, 21 kutya oszlik meg az ország minden négyzetkilométerén.

A több mint 2-2,5 millió magyarországi kutya közül:

- a gazdátlan ebek száma eléri a 100 000 egyedet. (Temesváry K. FÁBE, 2012.)

- Magyarországon 114 hivatalosan regisztrált állatmenhely működik, ahol összesen 10 000 állatot tartanak, legfőképpen kutyákat. Ugyanakkor léteznek nem hivatalos menhelyek is, ezek száma ismeretlen.

- 3200 gyepmesteri telep van az országban, ahol kb. 150 000 állatot „ártalmatlanítanak” évente.

Megvetem azokat, akik kidobják a kutyájukat, de akár a többi állatukat is, amikor megunják őket. Ezekkel az állatokkal szemben ez a legnagyobb szemétség az óriási megrázkódtatáson túl azért is, mert önállóan képtelenek megélni. Arra lettek kitenyésztve, hogy társként éljenek velünk úgy, hogy mi gondoskodunk róluk.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr385540156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása