Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Kálcium

2013. augusztus 08. - Go Vegan

Amikor megtudják, hogy vegán vagyok, kiül mindenki arcára az aggodalom (persze csak azután, hogy kiül a "denagyhülyevagyte" gondolat), hogy honnan fogom beszerezni a szükséges ásványi anyagokat, hiszen azok csak a húsban meg a tejben vannak. Mindenki baromi nagy táplálkozás szakértő, nem is gondolná az ember, hogy a foci mellett ehhez is mindenki ért.

De a legelső, ami előjön ilyenkor: a kálcium. A kálciumot honnan szerzed be, az csak a tejben van - hangzik a megdönthetetlen állítás.

Persze vegánnak csak úgy szabad "állni", hogy alaposan utánaolvasunk, mihez honnan lehet hozzájutni. Megdöbbentő dolgokat találni, mondjuk akkor most a kálciumról:

Már régebb óta tudom, hogy honnan fogom beszerezni, természetesen mákból. Bármilyen tejterméknél több kálcium található a mákban.

Összehasonlításképpen, kálcium tartalom 10 dkg élelemben:
Kemény sajt 830 mg
Juhtúró 400 mg
Olajos hal 270 mg
MÁK 968 mg

Igen, bizony, a tejiparban több pénz van, mint az étkezési mák termelésében, így a reklámokból a fentiek nem derülnek ki. Ezért kellene mindenkinek utána olvasni ezeknek, mielőtt okoskodik, mert kiderülhet, hogy nem csak a kismamáknak érdemes fogyasztani mákot a terhesség alatti kálcium elvonás miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr265452668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása