Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Nyilvános macskégetés Európában

2016. szeptember 08. - Go Vegan

Szerencsére nem mostanában, hanem évszázadokkal korábban, de nálunk, itt Európában is kimondottan jó szórakozásnak tartották a macskák kínzását, agyonverését, elégetését.

Az erről szóló nagyon érdekes írás ezen a linken érhető el.

"A kora középkori macskagyűlölet, illetve a szerencsétlen állat és az ördög közvetlen asszociációja ahhoz vezetett, hogy Európa több vidékén is népszokássá vált különféle ünnepekkor a rituális macskakínzás. A dologban a franciák jártak az élen, feljegyzések szerint egészen a korai 1800-as évekig szokás volt arrafelé nyilvános macskaégetéseket tartani, elsősorban a nyári napforduló, valamint húsvét és mindenszentek idején."

"Szokás volt még a mai Franciaország területén a Brûler les Chats, aminek keretében zsákban, kosárban vagy ketrecben tartott macskákat lógattak egy máglya lángjai fölé. Szerencsétlen állatok éktelen visítás közepette sültek meg élve, majd égtek szénné. Hasonlóan kegyetlen népszokás volt a Courimaud, amikor olajat öntöttek a macskákra, meggyújtották, majd a falu utcáin botokkal kergették végig őket."

És így tovább. Az írás egy macska "hasba fejelési játékkal" zár - érdeklődő kedvű olvasóim kattintsanak, és ámuljanak, hogy milyen idiótaságot találtak ki a 17. sz-i Itáliában.

maglya.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr9811689573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása