Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Mitől cuki egy állat?

2015. március 06. - Go Vegan

Érdekes az, ahogy az állatokhoz viszonyul az emberek többsége. Egy lakásba tévedt bogár szörnyű és zavaró, azonnal el kell pusztítani, a panda viszont cuki, meg a tigris milyen gyönyörű, mentsük meg őket, a sok kétéltű, hüllő és persze a rovarok le vannak tojva.

Sokan szeretik a kis kutyákat a macskákat, mert cukik, pedig minden élőlénynek meg van a maga "cukisága". És ezek, akik csak azért vesznek magukhoz állatot, mert aranyosak, és lehet őket dédelgetni, ezek azok, akik felnőtt korukban kidobják őket az utcára. Mert akkor már túl nagyok, nem olyanok, mint voltak - akkor már nem cukik.

Persze ezek imádják a nyuszikat, meg mókusokat, és a törpe vízilovakat, a kis elefánt is cuki, ahogy az ormányát rázogatja, és "jaj de édes az a kis leopárd". Annyira érdekelne hogy mi alapján lettek cukik ezek az állatok, és a többi állat az emberek számára miért nem fogadható el cukinak? Nem lenne értelmes válasza senkinek a gusztustalanon meg a csúnyán kívül. És való igaz, hogy ezekből készülnek a plüssállatok is, mert azt el lehet adni, és éppen ezért körülbelül 20 féle állat van minden gyerekszobában az egész világon.
Viszont szerencsére láttam már cápa plüsst is. Bár azzal játszani is nehéz, mert úgy elég béna, ahogy az ágyon fekszik, ha meg a vízbe beviszi a gyerek, akkor szétázik. És a plüsspolip ugyanez.
De legalább nem a klasszikus plüssállatok, szélesedhet a gyerek világképe.

 

plusspolip.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr417245139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.03.06. 14:16:55

Szerintem a cukiság faktorai a következők:
1. Kisebb méret. Nem mikroszkópikus és nem felnőtt ember méretű, mert az ember megszokta a gyerekét nála kisebbnek.
2. Legyen szőrös vagy bundás. Az ilyen állatokat jobb érzés simogatni.
3. Extra végtagok és extra testrészek hiánya. Alapvetően 4 lába van. Az elefánt az egy kivétel mert már megszoktuk az ormányát.
4. Alapvetően szárazföldi élőhely.
5. A tápláléka növények vagy növényevő állatok. Pl. rovarokat fogyasztó pókok nem népszerűek.
6. Alapvetően vizuális a dolog, de nem büdös. Pl. a bűzösborz nem túl népszerű.
7. Közösségben él, vagy tud trükköket. Alapvetően mindkettő az IQ-val függ össze.

Meglepne ha például a medúzát valaki cukinak tartaná, viszont pl. a kacsacsőrű emlős nagyon fura (sok feltételnek nem felel meg), de ezzel együtt általában aranyosnak tartják. Kivéve azok akik a videó alatt a kommentekben istenről és a homoszexuálisokról vitáznak. Érdekes, hogy a macskák esetén ez nem szokott előjönni. :D

www.youtube.com/watch?v=a6QHzIJO5a8

RékaVegan 2017.08.01. 18:58:18

A lakásban nekem jó díszek a plüssök,nekem is sok van,habár csak a polcon ülnek. Nagyon szeretem a birkákat,kifejezetten aranyosnak tartom őket, mégsem látok túl sokat a boltok polcain,de még webáruházban sem, de nekem van mégis valahogy egy-két bárány plüss. Haszonállatokat sem igazán találni,van egy két tehén,tyúk, de például malaccal,kacsával,és kecskével még nem találkoztam. Pedig valamilyen szinten őket is lehet szeretni, de lehet,hogy ezt csak vegánként gondolom.

RékaVegan 2017.08.04. 18:13:18

Rovarokat is lehet cukinak mondani, a Google-n találtam pár érdekes képet cuki rovarokról,pl. a venezuelai pudlimoly, pókok,hernyók stb. De a "cute Animals" keresésre elsők a kutyák,macskák, vagy ilyesmi állatkölykök.
süti beállítások módosítása