Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Állatkísérletek

2015. február 01. - Go Vegan

Megfontolandó.

teszteles.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr217130125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.02.01. 19:38:35

Persze, de csak ha nő volt az áldozat. Nem is értem, hogy miért büntetendő bármilyen cselekmény ahol nem stimmel az áldozat neme. És nyilván egy exdrogostól kérek útba igazítást, hogy mit tegyünk.

"In the case of a female being a victim of sexual assault, a man could face up to a life sentence in prison, whereas the punishment for a woman is usually far less severe for the exact same crime."
en.wikipedia.org/wiki/Rape_by_gender#Female-on-male_rape

Go Vegan 2015.02.01. 21:06:56

@Uf:
A lényege a plakátnak, hogy a sok szemétláda erőszaktevőt, aki a börtönben ül, lehetne használni másra is.

Viszont ezek lehetnek nők is ugyanúgy mint férfiak vagy idősek. Itt nem a nőn és férfin van a lényeg, hanem hogy az állatok teljesen ártatlanok, és nincs jogunk ahhoz, hogy kínozzuk és legyilkoljuk őket azért, hogy nekünk jobb legyen, amikor léteznek nem ártatlan élőlények is.

Így már oké?

Uf 2015.02.01. 23:25:18

@Go Vegan:
Ha van olyan dolog ami minősíti az embert, akkor az az, hogy hogyan bánik a szabályszegőkkel. Régen megégettek embereket, ma ezt már szerencsére nem csináljuk.

Végül az összes engedélyezésre váró gyógyszert vagy kezelést embereken próbálják ki. De nem betegítenek meg senkit, hogy teszteljék. Ez a minőségi különbség aközött amit felvet és ami van. Ha az embert állattal egyenlőnek tekinti valaki (hogy ugyanolyan állat az ember is), akkor annak kéne legjobban elleneznie a rabokon kísérletezést. Mert módszerében ez áll a legközelebb, és kb. a II. világháborús biológiai/vegyi fegyverkezéshez hasonlítanám.
hu.wikipedia.org/wiki/731-es_alakulat

Go Vegan 2015.02.02. 08:58:45

@Uf:
Az embert az minősíti szerintem, hogyan bánik a gyerekekkel, az idősekkel és az állatokkal. Nem az, hogy a szabályszegőkkel hogyan bánik. Magyarul az minősíti az embert, ahogy az ártatlanokkal bánik.

Igen, én az állatokat az emberrel egyenlőnek tartom (hiszen mi is azok vagyunk, ahogy írtad is), de ez nem kapcsolódik ahhoz, hogy a szabályszegőkről mit gondolok.
Mert az állatok teljesen ártatlanul, a mi kényünk kedvére kerülnek be a kísérletezésbe, csak úgy kijelöljük őket arra, hogy kínozzuk majd megöljük őket.
Ahogy azok az emberek is úgy kerülnének be ebbe, akik a kísérletezésre erőszakkal ki lennének "jelölve".

Viszont azok, akik valami szemétséget követnek el, pl. a pedofilok, sorozatgyilkosok, gyerekgyilkosok, azok sokat tettek azért, hogy ne tekintsük őket egyenlőknek, hogy ne gondoljuk azt, hogy ugyanúgy mindenhez joguk van. Ezek az emberek nem illeszkednek a társadalomba, nem tudnak és akarnak a szabályai szerint élni, mégis elvárnánk, hogy azok alapján a szabályok alapján bánjunk velük, amiket ők semennyire nem tartanak be?

Persze, valószínűleg én is megsajnálnám a rohadékokat, ha ténylegesen a kísérletekbe bevonásukról kellene döntenem.
süti beállítások módosítása