Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Halvásárlás

2014. december 17. - Go Vegan

Egy pozitív fejlemény állatkínzással kapcsolatban - mai nappal hatályos:

"December közepétől már nem vásárolható élő hal a boltokban. A halboltok és más kereskedelmi egységek csak kábítást követően adhatják el a halakat - hívja fel a figyelmet az agrártárca."

"A Földművelésügyi Minisztérium december 17-én hatályba lépő rendelete megszabja, hogy bár az értékesítésig a halak tárolhatók tartályban, azonban eladni csak olyan kábítást követően szabad, amellyel biztosítható, hogy a hal az eszméletét nem nyeri vissza." Igen, mondhatnánk, hogy az is durva, ahogy tartják és szállítják őket, és azzal is kellene kezdeni valamit, de ne legyünk elégedetlenek, ki lépésekkel is el lehet érni  célt, csak persze hosszabb idő alatt. De örüljünk annak, hogy elindult valami.

Véget ért az a brutális hagyomány, hogy a kifogott hal vergődve fulladt meg a szatyrokban hazafele menet. Vagy ha hazaért félig élő állapotban, a kádban úszkálva kapta meg a hiú reményt az életre.

A javasolt megoldás egyébként az, hogy vásárláskor fejbe kell verni a halat, magyarul agyon kell ütni. De legalább nem szenved órákon át.

A legérdekesebbek a kommentek, félelmetes, hogy mennyire nem látják át egyesek ennek az értelmét:

"Hogy kábulna egy vizes tartályba aki ezt a baromságot kitalálta."

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/halat_venne_karacsonyra_itt_az_uj_tiltas.590884.html

 

Érdekes egyébként a neten talált poszt, amiben a haltartályhoz kapcsolódó táblán el lehet olvasni a biztosítani szükséges feltételek listáját, és összevetni a látottakkal.

 corahal3.jpg

corahal1.jpg

Képek: http://homar.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr706986869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása