Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Nincs több orrszarvú a mozambiki limpopoi vadasparkban

2014. június 07. - Go Vegan

Az utolsó 15 példányt is kilőtték az orvvadászok a Great Limpopo Transfrontier vadasparkban – jelentette az Internation Fund for Wildlife Managment (IFAW).

A civil szervezet jelezte, hogy a parkban dolgozó vadőrök egy része együttműködőt az orvvadászokkal, ezért sikerült kilőni az utolsó 15 orrszarvút a vadasparkban. Kelvin Alie az IFAW igazgatója elmondta, hogy a vadasparkban 2002-ben 300 orrszarvút tartottak számon. A mozambiki hatóságok 30 vadőrt tartóztattak le, akik a gyanú szerint jó pénzért együttműködtek az orvvadászokkal. Őket hamarosan bíróság elé fogják állítani és pénzbírság kifizetése mellett nagy valószínűséggel börtönbe is fognak kerülni. Az IFAW szerint a mostani incidens is azt mutatja, hogy a korrupció felszámolása nélkül gyakorlatilag lehetetlen megvédeni a veszélyeztetett állatokat.

Az orrszarvúkat tulajdonképpen csak a tülkeik miatt lövik ki az orrvadászok, amit több ezer dollárért adnak el a feketepiacon. Az orrszarvú tülkök iránt elsősorban a távol-keleti országokban nagy a kereslet, ahol porrá őrlik, hogy gyógyszereket készítsenek belül. Tudományosan viszont nincsen alátámasztva, hogy az orrszarvú tülkökből készült gyógyszerek hatásosak lennének.

Forrás: http://afriport.hu/index.php/hetkoznapok/123-del-afrika/18678-nincsen-tobb-orrszarvu-a-mozambiki-limpopoi-vadasparkban

EM20130425112818PoachedRhinoStil-2459081_p9.jpg

poached20rhino.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr986285335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása