Írtam a múltkor, hogy nem lehet normális vegán burgert kapni a környékünkön, csak zsömle, zöldségek, semmi más.
Ebből kiindulva gondoltunk arra, hogy na jó, akkor ennyi alapanyagból készítsünk vacsorát mi is, ha minden egyes hamburgerező elutasítja a zöldség fasírtokat, akkor hagyjuk ki mi is. Maradnak a zöldségek, de akkor azokat finoman kombináljuk.
Ez lett belőle: gyors, olcsó, isteni finom!
Hozzávalók (2 főre):
- 2 fényes tetejű buci
- egy nagyobb paradicsom
- egy nagy (vagy két kisebb) fej vöröshagyma
- saláta
- ketchup, mustár, veganéz (elhagyható)
A hagymát vékony csíkokra vágjuk és olajon sózva-borsozva megsütjük, legyenek benne jó barna, ropogós darabok is. A sült hagymát kiszedjük a serpenyőből és a bucink mindkét felét kérgesre sütjük. Ezután jöhet a rétegezés: saláta + sült hagyma + karikákra vágott paradicsom + ketchup + mustár + veganéz + buci.
Aki szereti tehet még bele akár csalamádét vagy kígyóuborkát is.
Tudom, nem egy spanyol viasz, de valódi hamburgerélmény, kínzás és halál nélkül.
A fűszeres hagyma teljesen hozza a fűszeres hús élményt, még ha állagban más is.
Egészségünkre!