Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Rákfőzés

2014. december 15. - Go Vegan

Szintén egy iszonyatos nagy szemétség az állatokkal szemben: a rákfőzés.

Élve kell megfőzni a homárt, mert úgy lesz tökéletes íze. Tehát forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele a - mindenképpen elő - rákot. Az pedig borzalmas kínok között élve megfő. Éppen annyira szenved, ahogy mi is szenvednénk, ha egy forró vizes üstbe tennének minket. És ezt több millió rákkal megtesszük, mert azt gondoljunk, hogy ehhez is jogunk van.

Pedig nincs, csak erősebbek vagyunk.

cookinglobster5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr106983641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2014.12.16. 08:54:29

"Éppen annyira szenved, ahogy mi is szenvednénk, ha egy forró vizes üstbe tennének minket."

Hát pont hogy nem ugyanolyan. Külső vázas élőlényről van szó, tehát nem gerinces. Tulajdonképpen ilyen erővel a rovarirtásnál meghalt csótányokat is sajnálhatnád. Teljesen másként működik nincs alapja a szimpátiának.

Go Vegan 2014.12.16. 11:03:55

@Uf:
Ezt most komolyan írtad? Persze gondolom, mert viccnek durva lenne.
Forró vízbe tesznek egy állatot. Szerinted nem érez fájdalmat? Ami gerinctelen, azzal bármit meg lehet ezek szerint csinálni?

Uf 2014.12.16. 12:28:05

@Go Vegan:

Érzékel, de nem úgy mint te vagy én. Amúgy igen a gerinctelen állattal bármit meg lehet csinálni, mert a Btk-ban az állatkínzás is csak gerincesekre vonatkozik.

Go Vegan 2014.12.16. 20:46:04

@Uf:
"Amúgy igen a gerinctelen állattal bármit meg lehet csinálni"
Nem, velük sem lehet mindent megcsinálni. Semennyire nem értek ezzel egyet. És nem azért nem lehet megcsinálni velük pl. az élve megfőzést, mert a Btk-ban benne van, hanem azért, hogy ne legyünk mi is olyan rohadékok, akik valamilyen oknál fogva úgy érzik, hogy az állatokkal bármit megtehetnek.

Uf 2014.12.17. 23:55:11

@Go Vegan:

Oké akkor felteszek egy egyszerű kérdést. Hol húzod meg a határt a meg nem ölhető és megölhető élőlények között? Pl. amőbiázisban szenvedsz, amit egy Entamoeba histolytica nevű eukarióta élőlények elszaporodása okoz most ez meghalhat a bevett antibiotikumtól vagy sem?

Go Vegan 2014.12.18. 17:05:21

@Uf:
Sosem veszek be antibiotikumot, mert nem kell. Amióta vegán étrenden vagyok még nem voltam beteg, így szerencsére nem kell ezen a problémán gondolkoznom.
Egyébként úgy gondolom, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hol húzza meg a határt, lehetőleg úgy, hogy minél többen maradjanak a nem megölhető kategóriában. Beállítástól függően még olyan is lehet, hogy minden élőlény abban van, és semmit nem tartunk megölhetőnek.
süti beállítások módosítása