Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Szilveszteri petárdázás

2018. december 31. - Go Vegan

A petárdázást egy elképesztő nagy tahóságnak tartom. Mindig elgondolkodom, hogy vajon ki az a szellemi fogyatékos, aki viccesnek tartja azt, hogy hangosan durrogtat? Mitől vicces, hogy értelmetlenül, ijesztget másokat - bár persze szerencsétlenek legalább addig a pár percig menőnek érezhetik magukat, és figyelnek rájuk...

De amiért írok erről, az a tűzijáték veszély!
A gondos házikedvenc tartók már tudják, de nem lehet elégszer megismételni! A mai nap állatok százezreinek rémálom. Több százan, ezren futnak ilyenkor világnak, sokan soha nem találnak haza, elüti őket egy autó, elkóborolva megsérülnek, megfagynak és még rengeteg rossz dolog történhet velük. Pedig pár egyszerű óvintézkedéssel ez könnyen kiküszöbölhető.
Zárt garázsban, fészerben, de leginkább a gazdival együtt a házban/lakásban könnyen átvészelhető ez az éjszaka. Elég csak az előszoba, fürdőszoba, kazánház, pince, de természetesen ha belefér az egész lakótér. Amennyiben mégis valószínűsíthető, hogy baj történik, legalább legyen a kutya/macska nyakában névvel és telefonszámmal ellátott biléta, hogy ha befogják, kereshető legyen!

És természetesen, gondoljatok a tűzijátékok kilövése közben azokra az egyéb élőlényekre is, akik minden figyelmeztetés nélkül csöppennek bele az esti-éjféli parádéba. Madarak százezrei riadtan repkednek szerteszét.
A petárda pedig, hát... már régen nem menő, és 100-ból 98 embert is zavar. Szóval azzal legyél menő, hogy nem petárdázol!

Vigyázzunk magunkra és a környezetünkre is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr814525918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RékaVegan 2019.01.01. 17:52:55

Sosem felejtem el, amikor egy falunap végén pár perces tűzijáték lövöldözés volt. A közelben egy idős bácsi marhákat tart a mai napig is, és a felénél az egyik tehén elkezdett bőgni. A gazda mögöttem állt egy másikkal és elkezdte ordítani az állatának, hogy "fogd be, rohadt dög!".
süti beállítások módosítása