Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Rollkur - ismét egy állatkínzás

2018. december 11. - Go Vegan

Eleve baromság, hogy lovakat arra kényszerítünk, hogy különböző módon járjanak, a természetestől eltérő mozgással, csak azért, hogy az ember szórakozzon (néző) vagy a hatalmát fitogtassa egy előlénnyel szemben (lovas). Igazából még dög unalmas is egy-egy ilyen verseny, hiszen tényleg csak a szakértők látják a lovak mozgásában a különbséget - rétegszórakozás, aminek ismételten az állatok isszák meg a levét.

Egyik "figura" a rollkur - ezt látjuk a képen. És innen kezdve a Zabla & kengyel lovas blogból veszem át a gondolatokat, pontosabban a linken elérhető nagyon objektív bejegyzésből.

"Rollkur:

Már önmagában is problémás a Rollkur fogalmának pontos meghatározása, hiszen ezt egy német lovas szaklap vezette be (St. Georg) és nem pedig egy valós definícióval rendelkező szakkifejezés.

Mivel egyértelműen csak negatív felhanggal használható, úgy gondolom elfogadható az alábbi meghatározás:

A Rollkur a lovas kezei és ülése által szándékosan és erőszakosan kikényszerített, vagy futószárazásnál a kikötőszárakkal a ló számára kényelmetlen, kellemetlen, akár fájdalmat vagy légzési problémákat is előidéző természetellenes tartás amely a nyak extrém mélyre és kerekre történő hajlításából adódik.

A Rollkur pontos meghatározása ennél azonban bonyolultabb, hiszen ha a ló már a „gondos képzés” következményeként megtanulta, hogy az ellenállás teljesen felesleges mert a kellemetlen nyak- és fejtartásból szabadulni úgysem tud (tanult tehetetlenség) ellenállás nélkül is hajlandó lehet a kellemetlen tartás felvételére.

Mégis, ha ezt a meghatározást elfogadjuk, akkor azt hiszem a további vita arról, hogy ez megengedhető e szükségtelen (annak ellenére, hogy a lóra való károsságát egyértelműen még nem sikerült bebizonyítani a probléma komplexitása miatt)."

Az ember megint kitalált valami idiótaságot és rákényszeríti ezt a lovakra, mert rájuk lehet, mert ők nem dumálnak vissza, velük szemben lehet erősködniük a szerencsétlen életű lovasoknak.

rollkur.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr9614524242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása