Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Bajban van a világ leggyorsabb cápája

2018. augusztus 06. - Go Vegan

Az eredeti cikk ide kattintva olvasható.

A röviduszonyú makócápa (Isurus Oxyrinchus) az ízletes húsa miatt viszonylag gyakran megtalálható az éttermekben. Ha mindez nem lenne éppen elég ok az aggodalomra, még a sporthorgászok is nagy szenvedéllyel hajtanak az elfogására.

Akár 70 km/órás sebességgel is tud úszni, és amikor horogra akad, látványosan kiugrál a vízből

Ez a szerencsétlen cápafaj tehát az étlapon és a horgászok Youtube-csatornáján egyaránt jól mutat, és ettől igen rosszak az életkilátásai. Michael Byrne és munkatársai a Missouri Egyetemen műholdas nyomkövetővel vizsgálták a makócápák populációját, és arra jöttek rá, hogy tízszer gyakrabban kifogják őket, mint amire a halászok és horgászok jelentése alapján következtetni lehetne.

A tudósok szerint ez a gyakorlat nem fenntartható, és a populáció visszafordíthatatlan károkat szenvedhet. Ez problémás, mert a makócápa csúcsragadozóként fontos szerepet lát el az óceáni ökoszisztéma egyensúlyának fenntartásában.

Sajnos a makócápák akkor is hálóba akadnak, amikor nem kimondottan rájuk vadásznak. Az Atlanti-óceán északi térségében pont arrafelé portyáznak, amerre az intenzíven halászott tonhalak és kardhalak is előfordulnak.

A makócápákat ért csapások nehezen ellensúlyozhatók, mert amilyen gyorsan úsznak, olyan lassan szaporodnak. A nőstény egyedek általában 18 éves korukra lesznek érettek, ezután is csak nagyjából háromévente szülnek utódot, és átlagosan 30 évig élnek

makocapa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr7514201043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása