Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Módosul a Magyar Élelmiszerkönyv

2017. július 31. - Go Vegan

Ennek értelmében magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba, pontosabban bizonyos termékeknek, mint például a párizsi, a májkrém vagy a virsli a korábbi 40 helyett 51 százaléknyi húst kell tartalmazniuk, és nem lehet húsnak nevezni a csontokról mechanikusan lefejtett (MSM) részeket. Ezzel a magyar lett a legszigorúbb előírás Európában, és ennek a külföldről behozott áruknak is meg kell felelniük. A gyártók persze lépnek, közülük egyesek a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, mások az eddigivel azonos minőség mellett a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók. Mint a tepertős pogácsa helyett valahol betyárpogácsa néven árulják ugyanazt de ezenkívül is elképesztő miket ki nem találnak - végre valami kreatív feladat a boltokban. Itt olvasható, hogy reagálnak a gyártók. Ez pedig egy jó összefoglaló cikk a témában.

Tehát ezek a borzalmas termékek ezentúl is polcokon lesznek, csak más néven futnak majd - szoktuk is mondani, hogy párizsit mi is ehetnénk, kb. annyi hús van benne.

Ez már nem virsliparti lesz:

virsliparti.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr212705423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása