Ennek értelmében magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba, pontosabban bizonyos termékeknek, mint például a párizsi, a májkrém vagy a virsli a korábbi 40 helyett 51 százaléknyi húst kell tartalmazniuk, és nem lehet húsnak nevezni a csontokról mechanikusan lefejtett (MSM) részeket. Ezzel a magyar lett a legszigorúbb előírás Európában, és ennek a külföldről behozott áruknak is meg kell felelniük. A gyártók persze lépnek, közülük egyesek a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, mások az eddigivel azonos minőség mellett a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók. Mint a tepertős pogácsa helyett valahol betyárpogácsa néven árulják ugyanazt de ezenkívül is elképesztő miket ki nem találnak - végre valami kreatív feladat a boltokban. Itt olvasható, hogy reagálnak a gyártók. Ez pedig egy jó összefoglaló cikk a témában.
Tehát ezek a borzalmas termékek ezentúl is polcokon lesznek, csak más néven futnak majd - szoktuk is mondani, hogy párizsit mi is ehetnénk, kb. annyi hús van benne.
Ez már nem virsliparti lesz: