Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Ne hozzunk haza külföldről növényeket!

2017. július 28. - Go Vegan

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

A Nébihnek a videói is elképesztő érdekesek, amikor borzalmas helyeket buktatnak le, ahol a nekünk készült sütik, fagyik, hús termékek készülnek. De most egy felhívásukat teszem be, mert fontos.

A külföldi nyaralás során gyűjtött vagy vásárolt, bizonytalan eredetű növények, hajtások, magok és termések által veszélyes növényi károsítókat is behozhatunk Magyarországra - figyelmeztettek. Egy fertőzött növény akár már egyetlen, tünetmentes hajtásáról is átterjedhet a károsító a hazai növényállományra.

Példának felhozzák a Xylella fastidiosa baktériumot, amit Európában először 2013-ban Dél-Olaszországban azonosítottak, ahol 100 évnél is idősebb olajfák kipusztításával okozott hatalmas kárt. Ez idáig többek közt olajfán, cseresznyén, mandulán, levendulán, rozmaringon és dísznövényeken, elsősorban a mirtuszlevelű pacsirtafűn és leanderen figyelték meg.

Akármilyen csábító is a dolog, ne hozzunk növényeket és állatokat sem külföldről. Azok egyrészt nem ide valók, másrészt nagyon károsak is lehetnek, egy ellenük védekezni képtelen környezetben - hány példa van erre...

A képen egy fertőzött leander csoport látható.

fertozott_leander.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr8912698233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása