Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Angol kisállat holokauszt

2017. április 04. - Go Vegan

Elképesztő dolgot olvastam ma a linkre kattintva elérhető cikkben: Angliában 1939-ben megalakult a Nemzeti Légiámadás-elővigyázatossági Állatügyi Bizottság, aminek első intézkedése egy röplap kiadása volt, amiben arra kérték a lakosságot, hogy ha kitör a háború, a haza érdekében az állatorvosokkal altattassák el a házikedvenceiket.

Az elképzelés emögött az volt, hogy amikor bombázzák majd Angliát és az óvóhelyekre kell menni, nem lesz kaja még a kutyáknak, macskáknak is. Ezért a legcélszerűbb, ha elaltatják őket. A felhívást a nagyobb újságokban is megjelentették és a BBC-ben is elhangzott.

A durva az, hogy amikor Anglia hadat üzent Németországnak, egy hét alatt 750.000 (igen, hétszázötvenezer) házi kedvencet gyilkoltattak le a lelketlen gazdik. De ha nincs kaja, akkor miért csak az állatokat kellett megölni, miért nem a nyugdíjasokat, vagy a betegeket, sőt a legkisebb, ellátásra és túl sok gondoskodásra szoruló gyerekeket is?

Ugye mennyire abszurd ez az utolsó gondolat? Pedig semennyivel nem durvább, minthogy gyilkolják le az állatokat. És mégis elment ennyi ember az állatorvoshoz, mert úgy gondoljuk, hogy egy állattal azt csinálunk, amit akarunk...

hazikedvenc.jpg

Kisfiú kutyájával egy délnyugat-londoni óvóhely bejáratánál

Fotó: George W. Hales / Getty Images Hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr4512401699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása