Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

A spanyolok is betiltották a kutyák csonkítását

2017. március 17. - Go Vegan

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

"Magyarországon 2012 óta tilosak a kutyák küllemét érintő sebészeti beavatkozások, vagyis orvosi indok nélkül nem lehet levágni például egy kutya fülét vagy farkát. Spanyolországban csak most fogadtak el egy hasonló szabályozást, ami törvényen kívül helyezi a fül-és farokcsonkítás mellett a karom- és fogeltávolítást, illetve a hangszálak elvágását is." Nagyon jó fejlemény, aminek csak örülni lehet. Remélem, jönnek majd sorban a többiek is.

Mert milyen baromság is az, hogy egyes kutyafajtákról kitaláljuk, hogy azoknak rövid farokkal kell élniük, mert az az elfogadott? És az még nagyobb idiótaság, hogy a lelógó fület műtéti beavatkozással állóvá tesszük, mert az úgy szép. Mert egy dobermannak álló füllel kell élnie és kész (persze a csonkított farok mellett még pluszban. Mi értelme van az ilyen szabályoknak, azon kívül, hogy valaki kitalálta, a többiek meg ezt követik. Például egy boxernek miért ne lehetne meghagyni a farkát - mert ugye (a gyengébbek kedvéért) ezek a kutyák is normális méretű farokkal születnek. Viszont szerencsére már sok helyen meghagyják, és tessék, semennyivel nem "rondább" így egy boxer. Vagy mennyivel kedvesebb látvány egy lógó fülű, normálisan meghagyott farkú doberman.

boxer.jpg

doberman.jpg

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr4812346859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása