Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Az avokádó miatt irtják az erdőt Mexikóban

2016. október 31. - Go Vegan

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

"Michoacán államban, ahol a világon a legtöbb avokádót termesztik, évente húszezer hektár erdőt tarolnak le, hogy a területet mezőgazdasági célokra hasznosítsák. Az erdők 30-40 százalékát kifejezetten az avokádótermesztés miatt irtják ki."

"...az avokádóültetvények kétszer annyi vizet emésztenek fel, mint az érintetlen erdős területek, azért az erdőknek az ültetvények terjedése miatt kevesebb víz jut."

Így az értékes fenyőerdők kipusztulnak, mert az avokádó elárasztja a vidéket: a világ termelésének 80%-a innen származik. És mivel a környéken mindenki rákapott az avokádó termelésre, módszeresen kiírtják az összes többi növényt, ráadásul miután rájöttek a hivatalok a problémára, azóta már illegálisan.

Megfejelve mindezt azzal, hogy mivel ekkora méretben már óriási üzlet a termelés, beszálltak a kartelek is a drog pénzt kiegészíteni az avokádó pénzzel - és ahogy Mexikóban hívják, az "avokádó háború" erőszakkal és gyilkosságokkal végeláthatatlanul folyik (egy ezzel foglalkozó részletes cikk itt érhető el).

avokado1.jpg

avokado2.jpg

 

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr5711921309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása