Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Autóversenyben a Forma-E a jövő

2016. október 26. - Go Vegan

Mai hír: "Váratlan bejelentést tett szerdán az Audi: kiszállnak a megbízhatósági világbajnokságból (WEC) és a 24 órás versenyekből is, hogy a 2017-es évtől kezdve a elektromos meghajtású Forma-E-re fókuszáljanak.

A döntés értelmében már 2017-ben sem indulnak a sorozatban, de a 24 órás versenyeket, így a legendás Le Mans-t is kihagyják majd."

Első olvasatra nagyon durva bejelentés ez. De ugyanakkor örömteli is, hogy a nagy gyártók kezdik felismerni, hogy a klasszikus autóversenynek van negatív oldala is és igazából már a reklámértéke sem egyértelműen pozitív. Sőt ahogy az Audinál fogalmaztak: "Ahogy a közútra gyártott autóink is egyre nagyobb arányban lesznek elektromos hajtásúak, úgy a versenyautóinknak is ebbe az irányba kell haladniuk."

És nem arról van szó, hogy egy vergődő csapat végre valamire rá tudja fogni a kiszállását ebből a sorozatból, hiszen az Audi az elmúlt 18 évben 12 győzelmet szerzett Le Mans-ban, a 2012-ben elindított WEC-ben pedig az első két szezont ők zárták az élen. De rájöttek, hogy érdemesebb a sok energiát és pénzt az új technológiába tolni. Hiszen ezek a sorozatok gyakorlatilag a legújabb fejlesztések tesztelései, és most már mások az irányok, most az elektromos hajtáson kell dolgozni, hogy ne maradjon le senki a konkurensektől. Pár éve volt olyan hír is, hogy beszállnak a Forma-1-be, de abból most már végképp nem lesz semmi. És ez jó így.

Egyébként az idén a Jaguár is indított csapatot a Forma-E-ben és a Mercedes is komolyan tervezi - sikeres és más szériákat megjárt versenyzőket láthatunk majdnem mindegyik csapatban.

És hogy mennyire elismert és menő lett mára ez a sorozat, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy sikerült elérniük azt, amit a Forma-1-nek fennállása óta sosem, futamot rendezhetnek New York belvárosában. Előbb-utóbb érdemesebb lesz nézni ezt a sorozatot a gyártók és a helyszínek miatt is.

Az eredeti cikk ide kattintva olvasható.

f-e.jpg

 

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2811842135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása