Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Yulin - kutyahúsfesztivál

2016. június 21. - Go Vegan

Minden évben a nyári napforduló ünneplésére rendezik meg a kutyahús fesztivált Yulinban. Magyarul egy csomó rohadék odautazik, és a többi rohadék által megfőzött, megsütött kutyákat felzabálja.

A fesztivál támogatói általában azzal szoktak védekezni, hogy az ételnek levágott kutyákat direkt a húsukért tenyésztik, mintha kecskét vagy disznót tartanának, így nincsen semmi kivetnivaló levágásukban. A valóság azonban az, hogy a yulini fesztiválon elfogyasztott kutyák nagy része nem ilyen telepekről érkezik, hanem ellopott házőrzők és befogott kóbor kutyák.Viszont most már Kínában is rengeteg ellenzője van ennek az őrületnek, például a mostani alkalmat betiltani szándékozó petíciót több mint egymilliónyian írták alá. Persze hiába, mert megtartják, de jól látni a fejlődést ezen a téren.

Egyébként az igazsághoz hozzátartozik, hogy Kínában sem minden család kutyahúsevő: ez mindössze két tartományra, Kuangtungra és Kuanghszire jellemző, igaz, ott sem mindennapos. Az eladásra szánt állatokat ketrecekben kínálják a piacokon, de sok büfés már sütve, főzve csalogatja a vevőket, mivel azt gondolják, hogy a kutyahús fogyasztása egészséges.

A következő pár sor hihetetlen sebességgel terjed a kínai oldalakon, ami elég szemléletesen mutatja be, hogy milyen csodásak a kutyák: "Láttál már egy disznót, ami megvédi a gazdáját? Láttál már egy kacsát, ami egy vakot vezet, vagy egy csirkét, ami kábítószert szagol ki? A halad üdvözöl, amikor hazaérsz? Amikor veszélyben vagy, a tehened veled marad, és mindent megtesz megmentésedre?"

A témához kapcsolódva egyébként Magyarországon a kutya fogyasztása tilos: "Magyarországon tilos kutyát és a macskát élelmiszerként vagy prémként felhasználni. minden ellenkező híreszteléssel szemben az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény nem engedi ezen fajok életének kioltását élelmezési célból, illetve prém termelése miatt.” Szerencsére.

yulin.jpg

yulin-kutyahus.jpg

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr808830144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RékaVegan 2017.05.09. 13:52:10

Nem, nem véd meg a disznó, nem vezet a kacsa, nem üdvözöl a hal, nem marad velem a tehén, mert ők másban jók,de ők is tudnak szeretni, ha szeretik őket. Egyébként szeretem a kutyákat, egy vegán nem tesz különbséget az állatok között, de nem éppen a kutya a kedvencem. Amúgy meg nem minden kutya úgy viselkedik, ahogy írtad. Némelyik csak akkor,ha van egy szerető gazdája. :)
süti beállítások módosítása