Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Április 27. A vakvezető kutyák világnapja

2016. április 27. - Go Vegan

A Vakvezetőkutya Kiképző Iskolák Világszövetségének ajánlására 1994 óta minden évben április 27-én ünneplik világszerte a vakvezető kutyákat.

Csodálatos állatok, ahogy segítik az embert. Minden tiszteletet és elismerést megérdemelnek.

Az egyik ezzel kapcsolatos tematikus oldalon olvasható az alábbi tökéletes megfogalmazás:

"A vakvezető kutyákat tisztelet és kíváncsiság övezi. Sokak számára rejtély, hogy ember és kutya hogyan képes hatékonyan kommunikálni, dolgozni, megbízni egymásban. A vak ember számára a kutya nem segédeszköz. Sokkal több annál."

Olyan társ, aki fogyatékosságával, jó és rossz tulajdonságaival együtt elfogadja és segíti a látássérült embert úgy, hogy teljes szabadságot, önállóságot és biztonságot nyújt. Képes alkalmazkodni a gazda napirendjéhez, életmódjához, de ugyanúgy – mint mi, emberek – szükségletekkel, érzésekkel, önálló gondolatokkal rendelkező élőlény. Egy fárasztó nap után neki is szüksége van egy kis lazításra, törődésre.

A vakvezető kutyát okosan kell szeretni. Meg kell találni a megfelelő módját a hálánk és érzelmeink kifejezésének. Bár szigorú szabályok szerint kell élniük, minden nap megkapják mindazt, amire érzelmileg és fizikailag szükségük van.
Ágota, aki 18 éve vakvezető kutyával közlekedik fogalmazta meg talán a legkedvesebben, hogy miért a legboldogabb kutyák a vakvezetők :
 “…a vakvezető kutyák a világ legboldogabb kutyái közé tartoznak, mert megélhetik azt, amiről legtöbb kutya csak álmodik: mindenhová a gazdival mehetnek és a nap szinte minden percét a gazdijukkal tölthetik…”

Persze az oldalon rengeteg információ található a témával kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr608668798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása