Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Kihalás libikóka

2016. március 10. - Go Vegan

Amikor egy faj odakerül, hogy annyira kevés él belőle, hogy megcsapja a kihalás szele,elképesztő nehéz fennmaradnia. És egy-egy megmagyarázhatatlan esemény megpecsételheti a sorsát - ezzel rengeteg munka, több éves küzdelem veszik kárba nagyon rövid idő alatt.

Ez a helyzet a tatárantiloppal is. Évtizedekkel ezelőtt több millió élt belőle a Szovjetunióban. Aztán a politikai változások során az új országok mindenre figyeltek, csak a tatárantilopra nem, rohamosan elkezdett fogyni a számuk. Egyrészt vadászat miatt, másrészt (hogy milyen idióta az ember) kínai kuruzslók a szarvát használják fel gyógyszernek. 2010-re már csak 81.000 példány maradt.

Az ekkor kezdődő vészharang kongatás sikeres volt, kiemelt figyelmet kaptak. 2013-ra már 137.000 szajga élt - persze ez is nevetséges szám a korábbi több millióhoz képest. 2015 elejére már 250 ezren voltak.

És akkor jött az, amire az elején utaltam: 2016-ben teljes váratlanul két hét alatt(!) meghalt közülük 200.000. Igen, az állomány 70%-a. Két hét alatt. Brutális. Azóta sem tudja senki, mi történhetett. Mindenki tanácstalanul áll. És elkezdtek egy újabb 5 éves tervet, hogy megmentsék a fajt.

Annyira hülyék vagyunk, hogy ilyenkor kapkodunk csak, nem a több milliót próbáltuk fenntartani! Kár lenne értük is.

szajga.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr198466106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása