Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Januártól tilos kutyát láncon tartani

2015. december 29. - Go Vegan

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

A már 2012. augusztus elsején életbe lépett állatvédelmi törvény jelentősen szigorított egyes állattartási szabályokon, illetve megemelte az állatvédelmi bírság összegét. Ez a kormányrendelet kimondja azt is, hogy 2016-tól az ebeket nem szabad tartósan láncra verni.

De ahogy a szakértő is mondja: a láncon tartást két dolog indokolja. "Az egyik, hogy nincs kerítés, vagy ha mégis, akkor az nem megfelelő a kutyához. A másik, hogy a gazda nem akar foglalkozni a kutyával, az csak riasztó, jelző funkciót tölt be. Attól, hogy ezt a törvényt bevezetik, nem lesz pénz a tanyákon kerítésre, és nem változik meg a gazdák kutyára fordított figyelme sem. Minden törvény annyit ér, amennyit be tudnak tartatni belőle."

Majd meglátjuk mire jutunk ezzel, de tényleg nagy szemétség ez a láncon tartás. Futkosni, sőt néha mozogni sem tudnak a kutyusok, nem beszélve az összetákolt "házaikról", amikben élniük kell.

lancon.jpg

Fotó: Schmidt Andrea

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr208211040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása