Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Ritka madarat talált egy tudós – úgyhogy megölte

2015. december 19. - Go Vegan

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

"Chris Filardi, az Amerikai Természettudományi Múzeum csendes-óceáni programjának igazgatója még múlt hónapban találkozott a bajszos halción nevű nagyon ritka jégmadárféle egy példányával a Salamon-szigeteken. Kollégáival el is készítette a fotót, amely a valaha készült első felvétel volt egy hím bajszos halciónról."

Értitek? Még egyszer: "a valaha készült első felvétel egy madárról" Ez eddig szuper hír, hiszen egy újabb fajt ismerhettünk meg, tudjuk hogy néznek ki. De a kérdés, hogy mi történt utána ezzel a madárral, amit végre sikerült megörökíteni?

"begyűjtötték további tanulmányozásra" - ez volt a hivatalos infó. Később kiderült, hogy ez azt jelenti, hogy a madarat megölték. Lefotózták, aztán megölték. Érthető, hogy könnyebb úgy megvizsgálni, ha már nem mozog, nem akadékoskodik, nem ellenkezik.

De mekkora barbárság már egy ilyen megoldás? "Filardi azzal védekezett, hogy nem szórakozásból pusztította el az állatot" "Filardi szerint teljes mértékben az előírások szerint járt el, a begyűjtött példány pedig lehetővé teszi a faj minden eddiginél alaposabb megismerését."Meg nem is ritka és veszélyeztetett, nem is érti mi a gond ezzel...

Az előírások szerint, ahogy mondta... A tudomány nevében kifejezés mögé bújva - mint már annyiszor a világtörténelemben...

halcion.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr168185232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása