Fenti címmel találtam egy nagyon jó posztot a Mástészta blogon.
"Hozzánk hasonlóan húsevő nemzetek képviselői Youtube-videókban elemzik a kérdést, fogyasztható, informatív, olykor gyomorforgató módon."
"Két hete rugózunk a WHO által kiadott jelentésen, miszerint a feldolgozott hústermékek (felvágott, virsli, sonka, szalonna, szalámi) első kategóriás rákkeltők, melyek túlzott fogyasztása ugyanolyan eséllyel vezethet vastag- és végbélrákhoz, ahogy a dohányzás tüdőrákhoz. A vörös húsok túlzott fogyasztását második kategóriás veszélyforrásként jelöli meg a WHO, ezek inkább a prosztata és a hasnyálmirigy-rák kialakulásához járulhatnak hozzá. Túlzott fogyasztás a jelentés szerint = napi 50, heti 500 gramm a feldolgozott hústermékekből, ill. a vörös húsokból."
Ezzel indul az írás, majd nagyon részletesen és alaposan érint minden szálat, amit ebben a témában érinteni lehet. Érdemes elolvasni, utána pedig még egyszer. Elképesztő és eddig nem is gondolt tényeket találunk. Profin össze vannak szedve az anyagok.