Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Kitört a kolbász és szalonna pánik

2015. október 27. - Go Vegan

Pontosabban és szépen fogalmazva, a WHO kitörte a pánikot, mivel hivatalosan is rákkeltő anyagnak mondja ki a vörös húsokat és a feldolgozott hústermékeket. "a feldolgozott húsokat mostantól a rákkeltő anyagok első csoportjába sorolják, mivel egyértelmű a kapcsolat: fogyasztásuk összeköthető a bélrák kialakulásának kockázatával."

Mi az ezzel kapcsolatos gyötrődést megússzuk, hogy most akkor mi legyen a kajánkban, de érdemes utána olvasni, hogy mennyire nem egészséges a túlzott hús fogyasztás a rák szempontjából. Érdemes pontosítani, hogy mit jelent az, hogy a hústermékek egy csoportba került olyanokkal, mint az azbeszt, az arzén, az alkohol és a dohány.

Például egy cikk erről ide kattintva olvasható.

Illetve ide kattintva elolvasható a cikkben említett Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkárának reagálása a hírre.

Röviden: a fentiek ellenére a terveik szerint évi 1 kilóval kell növelni a sertéshús fogyasztást Magyarországon a következő időszakban, amit éppen egy tegnap tartott konferencián fogalmaztak meg, illetve tetszik a hölgy magánvéleménye is a témára vonatkozóan: „a sertést az időszámításunkat figyelembe véve az emberiség 2000 éve fogyasztja, és még nem halt ki".

szal_kolb.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr348026076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása