Pontosabban és szépen fogalmazva, a WHO kitörte a pánikot, mivel hivatalosan is rákkeltő anyagnak mondja ki a vörös húsokat és a feldolgozott hústermékeket. "a feldolgozott húsokat mostantól a rákkeltő anyagok első csoportjába sorolják, mivel egyértelmű a kapcsolat: fogyasztásuk összeköthető a bélrák kialakulásának kockázatával."
Mi az ezzel kapcsolatos gyötrődést megússzuk, hogy most akkor mi legyen a kajánkban, de érdemes utána olvasni, hogy mennyire nem egészséges a túlzott hús fogyasztás a rák szempontjából. Érdemes pontosítani, hogy mit jelent az, hogy a hústermékek egy csoportba került olyanokkal, mint az azbeszt, az arzén, az alkohol és a dohány.
Például egy cikk erről ide kattintva olvasható.
Illetve ide kattintva elolvasható a cikkben említett Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkárának reagálása a hírre.
Röviden: a fentiek ellenére a terveik szerint évi 1 kilóval kell növelni a sertéshús fogyasztást Magyarországon a következő időszakban, amit éppen egy tegnap tartott konferencián fogalmaztak meg, illetve tetszik a hölgy magánvéleménye is a témára vonatkozóan: „a sertést az időszámításunkat figyelembe véve az emberiség 2000 éve fogyasztja, és még nem halt ki".