Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Terápiás állatok

2015. október 02. - Go Vegan

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Találtam egy nagyon jó írást a http://utikalauzanatomiaba.blog.hu oldalon, ami a terápiás állatokról szól. Azokról, akiknek a jelenléte a kórházakban felgyorsítja a gyógyulást, csökkenti a depressziót és a szorongást is. Ezt egyébként az otthoni kedvencekkel kapcsolatban is kiválóan megfigyelhetjük.

De vissza a kórházakba: "Az állati segítők bizonyított eredményei nyomán az állatterápia egyre elfogadottabbá válik. Az állat-asszisztált terápia keretében általában önkéntesek tesznek látogatást a helyi kórházban négylábúikkal, többnyire kutyával, de vannak terápiás macskák, nyulak is. Az állatok társasága segít a fekvőbetegeknek talpra állni, javítja a kritikus állapotú gyerekek és felnőttek kedélyállapotát, gyógyulási intenzitását. Nemcsak klinikai körülmények között alkalmazzák ezt a módszert, hanem a magán terápiás gyakorlatban, az idős otthonokban, a fejlesztést igénylő, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknél, demens idős betegek és értelmi fogyatékosok esetében, sőt traumát szenvedettek estében is."

Szóval mint látható, nagyon széles körben érdemes igénybe venni ezt a lehetőséget, itt egyébként a másik oldal a nehezebb: olyan állatot találni és azt hivatalosan is elfogadtatni, aki részt tud venni ebben a folyamatban.

A cikk felsorolja az okokat is, amiért egy állat terápia sikeres, illetve megtudjuk, hogy hol használható leginkább, és ne csak kórházakra gondoljunk: "Az állat-asszisztált terápia jelentősen csökkenti a fájdalmat, szorongást, a depressziót és a fáradtság érzetet is, valamint egy sor egészségügyi problémán segíthet. Jól használható például kórházban ápolt gyerekek, rákbetegek, szívelégtelenségben szenvedők, idős otthonok lakói esetében, de alkalmazzák már veteránok poszt-traumatikus szindrómájának illetve krónikus stressz, szorongás oldásához. Speciális segítséget jelenthet az állatterápia börtönlakóknak múltjuk feldolgozásában, kapcsolatteremtő képességük megőrzésében, önismeretük, pszichés egyensúlyuk megteremtésében"

terapias-macska.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr847879992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása