Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

A Bahamákon elpusztult az utolsó vadló is

2015. július 30. - Go Vegan

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el. A másik cikk pedig ide kattintva.

Az ember megint kiirtott egy állatfajt. Sajnos naponta több is eltűnik a Földről, de amikor egy emlősről van szó, a közvélemény is felbolydul. Egyébként úgy tűnik egyre jobban foglalkoztatja az embereket ez a kipusztulás téma, mintha egyre érzékenyebben reagálnánk a saját pusztításunk következményeire. Igaz, ezeken a vadlovakon ez már nem segít, de talán a többi állatnak segíthet.

200 fő körüli volt a legnagyobb populáció a XIX. században, amikor a Kubából behozott fahordó rabszolgákat szabadon engedték. De aztán egy idióta gyereket, aki nem bírta ki, hogy ne üljön fel rájuk, ledobott az egyikük, és amilyen barom az ember, bosszúból majdnem teljesen ki is irtották a fajt. Mindössze 3 példány maradt életben. Egy ember haláláért 200-at legyilkoltak. Mi a francnak akart ráülni? Miért nem tudjuk békén hagyni az állatokat? Miért a lovak lettek kikiáltva bűnösnek, miért nem a barom szülő, aki biztatta a gyereket, hogy üljön fel rá?

Aztán még 35 fősre sikerült feltornázni a "ménest" a 90-es években, de egy hurrikán elpusztította az élőhelyük nagy részlét, a gazdag legelőket, és mérgekkel terítette be a vidéket. Ettől nem tudtak már szaporodni, míg az utolsó példány is eltávozott.

 "Az állat gondozói a tetemből vett szövet segítségével, klónozással honosítanák meg ismét a fajt" - miért nem akkor kezdtek el ezzel foglalkozni, amikor még volt élő példány is? De egyébként, nem egyszerűbb vigyázni egy állatfajra, mint utána iszonyatos költségekből újra megteremteni? Idióták vagyunk mi emberek.

 Ő volt az utolsó vadló, Nunki, egy 20 éves kanca:

nunki.jpg

Mennyire félelmetes, amikor egy képen látható egy állatfaj összes élő példánya (korábbi felvétel):

abaco.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr827664920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása