Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Leállították az öldöklést Nepálban

2015. július 28. - Go Vegan

Mai örömhír:

"Ötévente rendezik meg Nepálban a Gadhimai fesztivált, aminek keretein belül körülbelül kétszázezer állatot áldoznak fel Gadhimainak, az erő hindu istenének.

Az állatvédő aktivisták most nagy győzelmet arattak a hagyományok fölött. A nepáli hatóságok bejelentették, nem fogják többet engedélyezni a több százéves, rituális hindu tradíciót, amin átlagosan 2,5 millió érdeklődő szokott résztvenni, írja a The Guardian."

„Úgy döntöttünk, teljesen leállítjuk az állatok feláldozását” – mondta Motilal Prasad, a fesztivált szervező Gadhimai templom titkára. „Az állatok olyanok, mint mi vagyunk. Olyan szerveik vannak mint nekünk, és ugyanazt a fájdalmat érzik, mint mi”.

Végre észhez tértek Nepálban és nem akarják mindenáron megtartani az ilyen jellegű hagyományaikat. Rájöttek, hogy a boldogság és a gazdagság (aminek érdekében folyt az öldöklés) nem azért éri el az embert, mert legyilkol egy csomó kecskét és bivalyt. Rájöttek, hogy nem ezen múlik, ez semennyire nem befolyásolja, és ez az egész egy értelmetlen és kegyetlen szemétség az állatokkal szemben, akik pedig éppen olyanok, mint mi vagyunk. Minden tiszteletem azé, aki ezt aláírta és elrendelte.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr127661934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása