A teljes cikk ide kattintva érhető el.
Amikor bemegy az ember a boltba, egyáltalán nem tudja, mit vesz, pontosabban, azt nem tudja, hogy mit adnak el neki. Megbízunk az eladóban, a bolthálózatban, mert nem tehetünk mást. Aztán amikor kiderül, hogy kegyetlenül átvágtak minket, csak örülhetünk, hogy nem lett valami betegségünk. Vagy eszünkbe jutnak azok a napok,amikor hasmenéssel szenvedtünk otthon, és nem tudtuk, mitől lettünk olyan rosszul.
Mint a cikkben leírt eset is mutatja, a hússal való visszaélés eléggé elterjedt, hiszen rengetegre van szükség, mert az embernek mindennap húst kell zabálnia. Ezt nehéz is vásárlói szinten ellenőrizni (mennyivel könnyebb mondjuk egy paprikánál vagy uborkánál ugyanezt).
Merthogy "lóhúst és selejtes marhahúst árultak minőségi marhahúsként budapesti húsüzletekben. A bűnszervezet hét tagja ellen vádat emeltek, és két illegális vágóhidat felszámoltak Szarvason és Békésszentandráson"
A húshamisítók itt élnek közöttünk. Egyébként nem is akármilyen színvonalon élnek: "2011. szeptembere és 2013. májusa között) mindösszesen 36 800 kilogramm súlyú rossz minőségű húst hozott jó minőségű marhahúsként forgalomba, amely tevékenységével – 1 500.-Ft/kg árat figyelembe véve – legalább 55 millió forint bevételre tett szert."
És ami még különösen durva az egészben, hogy miután egy békésszentandrási családi házának udvarán levágták az állatokat (kb. 150 lovat és kb. 60 selejtes marhát) a "húst a vádlottak feldolgozás után hűtés nélkül tárolták és szintén hűtés nélkül szállították Budapestre."
"Na basszák meg, a hülye pestieknek így is jó lesz" - gondolták a békésiek. És igazuk is volt egyébként, hiszen 2 évig kiválóan ment az üzlet.