Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Filmajánló hétvégére

2015. július 17. - Go Vegan

Rengeteg film foglalkozik a veganizmussal, mint életformával. Pontosabban azzal, hogy mi az, amiért mi elfordulunk attól a "kiváló" lehetőségtől, hogy húst együnk, és hogy használjunk állatokat bármire, amihez nincs jogunk. Miért nem veszünk bőr cuccokat, nem eszünk húst és állati eredetű ételeket (tejtermékek, tojás stb). Illetve elutasítunk minden olyan szórakozási lehetőséget, ami csak az embernek jó, de az állatok szenvednek tőle, pl a cirkuszt, állatkertet, delfináriumokat, bikaviadalokat és a többi oltári nagy szemétséget, amit az állatokkal teszünk.

Nekünk nincs szükségünk a fentiekre, tudunk mást viselni, hiszen rengeteg ruha van bőr és prém nélkül is, már nem vagyunk ősemberek. Nem kell, hogy állatokat gyilkoljanak le azért, hogy mi ehessünk, a legnagyobb baromság, hogy állati eredetű táplálékra van szükségünk ahhoz, hogy ne haljunk éhen. A legnagyobb rohadtság pedig, hogy rabszolgaként tartunk élőlényeket azért, hogy mi szórakozzunk, ketrecek mögé zárjuk őket, kínzással beidomítjuk őket idiótaságokra, amit a szellemi fogyatékos szinten álló embertársaink élveznek.

És mindenekelőtt elutasítjuk az állatkísérleteket, hiszen a mi hiúságunk és az örök élet iránti vágyunk miatt nincs jogunk állatokat kínozni és legyilkolni. Nincs jogunk arra, hogy egyes élőlényeknek csak azért éljenek, hogy nekünk embereknek jobb legyen - hiszen nem vagyunk felsőbbrendűek. Ők nem értünk, hanem velünk élnek itt a Földön - ezt jegyezze már meg mindenki. Miért élnének értünk? Abban nekik mi lenne a jó?

A lenti filmek erről a rengeteg szemétségről szólnak, arról, hogy mi folyik a háttérben, abba nyújtanak betekintést, hogy mi kell az általános életvitel fenntartásához. Ezek közül akár egy is elég ahhoz, hogy magunkba szálljunk és elgondolkodjunk, hogy tényleg milyen rohadékok vagyunk az állatokkal. Az Earthling a legpontosabb és egyben a legdurvább, azzal kell kezdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr797631068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása