Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Kutyahúsfesztivál - Jülin, 2015.

2015. június 23. - Go Vegan

Kínában esznek kutyát, mindennapos ételnek számítanak a kutyahúsból készült kaják, ugyanúgy, mint ahogy mi magyarok sertéshús függő nemzet vagyunk.

De ha ez nem lenne eleve egy komoly probléma a kutyáknak, Jülin városban minden évben megrendezik a kutyahúsfesztivált. Ez gyakorlatilag egy brutálisan nagy kutya mészárlás, ahol június 22-én és az előző napon 10.000 (igen tízezer) kutyát gyilkolnak meg (és egyébként rengeteg macskát is, mert ez is része az "ünnepnek").

A kutyahús fogyasztásának több oka is van az idióta elképzeléseik szerint: elűzi a rossz szellemeket, a betegségeket és persze növeli a férfiak szexuális teljesítőképességét - mindig a rohadt impotensek miatt halnak meg az állatok, ott van a sok vadász akiknek nem áll fel, az afrikai illegális vadászatok a tülkök miatt és most még ez a kutyahús zabálás is.

Egyébként a nyári napfordulót ünneplik ezen a napon, és sajnos abban is biztosak lehetünk, hogy sok évig meg is fogják tartani, ugyanis a város önkormányzata arra hivatkozik, hogy nem ők szervezik a rendezvényt, hanem a köz, és a köz ügyeibe a hivatal sohasem avatkozik bele. Bla-bla bla, mekkora iszonyú üzlet ez az egész, és mivel mindenki a pénz bűvöletében él, szarnak a kutyákra.

Az Animals Asia nevű hongkongi szervezet szerint ezt a rengeteg állatot egyébként az út széléről gyűjtik össze, de nagyon sokat egyszerűen ellopnak a házak udvarából, hiszen össze kell jönnie a szükséges számnak. Ezek után szűk ketrecekbe zárják az ebeket, és sok esetben a rohadékok még össze is verik őket, mert állítólag úgy puhább lesz a húsuk. Pár nappal később, a fesztiválon a kutyákat megnyúzzák majd megfőzik vagy kolbászt készítenek belőlük.

Jó hír, hogy négy éve már sikerült elérni, hogy a hatóságok betiltsanak egy hatszáz éves hagyományokkal rendelkező kutyahús fesztivált Qianxiban, és Kanton városából is gyakorlatilag teljesen eltűntek a kutyahúst kínáló éttermek, miután a helyi hatóságok elkezdték komolyan betartatni az egészségügyi előírásokat.

De hogy milyen szemét az ember: megtalálták a módját annak is, hogy húzzanak hasznot az állatvédőkből, sok esetben ordítanak, hogy ha nem veszik meg a kutyát, a szemük láttára ölik meg - és meg is teszik, ha nem fizetnek. Így a kutyák ára az egeket veri. Megállapíthatjuk, hogy mindenki rohadék , aki ezen az ünnepen részt vesz ebben a tömeges mészárlásban. Az ilyeneket legszívesebben .... látná az ember (bármi durvát be lehet helyettesíteni a képek alapján a pontok helyére).

De azért ne menjünk nagyon messzire, mert mennyivel jobb egy halászlé fesztivál? Mennyivel jobb a mangalica fesztivál? Mennyivel jobb az, amikor télen minden hajnalban rettegő disznók visítására ébred az ember? Segítek: semennyivel. Ugyanilyen szemétség, ugyanilyen kegyetlen, brutális és primitív az egész. A mi hagyományaink ugyanolyan szörnyűek és értelmetlenek, sőt idejét múltak, mint azok. A mi baromságainkat is ugyanúgy abba kellene hagyni, mint a kutya-macska fesztiválokat, hiszen ugyanannyira nagy szemétség ez is az állatokkal szemben, ugyanúgy nekünk sincs jogunk ezt tenni más élőlényekkel, mint ahogy a kínaiaknak sincs joga érző, és értelmes lényeket legyilkolni valamilyen hagyomány miatt.

A fesztiválról egy videó ide kattintva érhető el.

A képre kattintva pedig egy brutális galéria nyílik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr147565836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása