Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Beköszöntött az új tömeges kihalás kora

2015. június 21. - Go Vegan

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Érdekes cikk jelent meg arról, hogy az EMBERNEK köszönhetően mennyi rengeteg állatfaj hal majd ki a közeljövőben.

"A Stanford, a Princeton és a Berkeley Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint a gerinces fajok kihalási üteme 114-szer gyorsabb a normálisnál. Az eredményeik egybevágnak a Duke Egyetem tavaly publikált tanulmányával – leszámítva, hogy az akkori tanulmány vezető szerzője, Stuart Pimm szerint a fajok a vártnál nem százszor, hanem ezerszer gyorsabban pusztulnak."

Egy mondatban a lényeg: "Most érkezett el a hatodik tömeges kihalás kora."

 "A kutatók átnézték a gerincesek kihalására vonatkozó történelmi feljegyzéseket és őslénytani leleteket. Meglepődve tapasztalták, hogy a kihalási ütem mára több mint a százszorosára nőtt a korábbiakhoz képest.

1900 óta 400 gerinces faj halt ki a Földön. A kutatók szerint ilyen mértékű fajpusztuláshoz normális esetben – tehát nem kihalási periódusban – legalább 10 000 év kéne."

És mi emberek ekkora patkányok vagyunk: "a kutatók nem tartják kizártnak, hogy a légszennyezésre érzékeny fajok, például a méhek, akár három emberi generáción belül eltűnhetnek. Dédunokáink se fogják látni őket."

"Az IUCN szerint az emlősök közül leginkább a makikat érinti a tömeges pusztulás. A még élő példányok legalább 94 százalékát a kihalás fenyegeti, és 20 százalékukat sorolták a súlyosan veszélyeztetett (critically endangered) kategóriába a vörös listán."

Tényleg elmondhatatlanul nagy idióták vagyunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr447560162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása