Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Afrikában minden állat kihal lassan

2015. március 29. - Go Vegan

Nézzük csak hol állunk!

A fekete orrszarvú állományának 97,6%-át kiirtották az utóbbi 55 évben.

Hegyi gorillából kevesebb, mint 900 darab él vadon.

Az afrikai elefántból, több mint 35.000 darabot öltek meg tavaly.

Az oroszlán 7 afrikai országban már kipusztult.

A Grévy-zebrából körülbelül 2000 darab él vadon.

Mekkora faszfejek vagyunk mi emberek! Az unokáink ezeket az állatokat csak filmen fogják látni, és a fogságban tartott példányokat, de semmi nem változik, minden halad ugyanúgy, mint eddig. Ők, akik a képen vannak, már eltűnnek, de vannak még fajok, akikkel érdemes lenne foglalkozni, hogy ne csak mesebeli és állatkerti lények legyenek belőlük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr317314894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.03.29. 12:21:03

Ezzel az a baj, hogy ha valaki utána néz rájön, az oroszlán nem pontosan ismert ok miatt fogyatkozik. A grevy's zebra populációja meg stabil. "However, as of 2008, the population is stable."
en.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A9vy%27s_Zebra
en.wikipedia.org/wiki/Lion

A természetben az állati populációk nem konstans méretűek. Természetesen van emberi hatás, de nem minden az. A populációnak a levadászott példányszám bizonyos helyzetben segíthet (mert pl. az élőhely végessége miatt az utódok éhenpusztulnának).

A helyzet az, hogy ezek az állatsajnáló kampányok, folyamatos emberi beavatkozást eredményeznek az ökoszisztémában. Olyankor is amikor eredetileg nem is volt emberi vadászat arra az állatra. Pl. beköltöznek a városba a varjak és egyből minenféle állatmentés indul(mert a varjak elhagyott fészkeibe költöznek más madarak). Az ökoszisztéma nem fix, és nem is kell fixnek lennie. Ha meg nem lenne az ember minden kipusztulna amit most életben tartunk és ezzel blokkoljuk a evolúciót évekig/évtizedekig.
süti beállítások módosítása