Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Majmokat háziállatként

2015. március 24. - Go Vegan

A cikk ide kattintva érhető el.

Annyira idióták az emberek, hogy majmokat tartanak háziállatként. Persze ne úgy képzeljük el, mint a filmekben, hogy családtagként él a majom egy hatalmas házban és ruhában jár (ez is irtó nagy baromság, félreértés ne essék). Mert a majom nem emberek közé való, nem azért él a Földön, hogy mi azt várjuk el tőle, hogy emberként viselkedjen, emberi dolgokat tegyen.

És akkor ott vannak azok a primitív hülyék, akik Afrikában csimpánzokat és páviánokat, Ázsiában pedig orangutánokat tartanak háziállatként. De persze rongálnak, meg rosszalkodnak, ezért általában egy ketrecben tartva tengődnek, amíg bele nem halnak az éhezésbe, ellátatlanságba vagy a verésekbe nevelés címszó alatt.

Ilyen életet élt a cikkben olvasható kis majom is, aki egy tyúkketrecben élt, egész nap bezárva és csak sűrített tejet kapott enni, ami miatt rengeteg betegsége lett, és teljesen tönkrement a kis teste. Őt végül megmentették, de ki tudja milyen élete lesz ezután is, viszont több ezer ártatlan majomka hal meg borzalmas körülmények között.

A cikk végén hivatkozott brutálisan felkavaró és kétségbeejtő esetről, amikor egy nőstény orangutánt prostituáltként használtak, én is írtam már a blogban Hánynom kel - 18+++ címen. Abból egyértelműen kiderül, hogy mekkora mocsok az ember, és bármire képes, csak neki jó legyen. Hiszen bármelyik élőlénnyel bármit megtehet. Teljesen jogos annak a bejegyzésnek a címe, most is így érzem.

orangutan.PNG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr997298103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.03.25. 01:02:05

Én állatkínzásnak gondolom azt is amikor a vegánok nem etetik hússal a kutyájukat/macskájukat. Szerintem aki vegán az tarthatna pl. gibbont, mert az kizárólag növényeket fogyaszt. Ezek a természetes vegán rokona az embernek csak távoli rokonok.

Itt megkellene különböztetni megint az állatokat. Ugye a csimpánz és az orángután és a gibbon is emberszerű(emberszabású) majom. A pávián tök más, a cerkóffélék közé sorolható be. Amúgy szerintem a legkevésbé az a furcsa, ha valaki valamilyen közösségben élő állatot tart, ami közel áll az emberhez.

Go Vegan 2015.03.26. 09:06:20

@Uf:
Azt én is állatkínzásnak tartom, hiszen a macska szervezete csak és kizárólag húsra van "tervezve". Csak azon él gyakorlatilag, ezért neki mindenképpen adni kell szerintem, hiszen neki az a természetes. Ahogy nekünk embereknek meg semennyire nem természetes a hús és a tej, tehát nekünk nem kell ilyeneket ennünk.

Szerintem nem tarthatna gibbont sem, sőt semmilyen emberszabásút, mert nem oda való egy ilyen állat. Nem való a lakásba, házba, emberi környezetbe kényszerítve. Úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy hasonlítanak, nekik a természetben van a helyük. Azoknak az állatoknak van az ember mellett a helyük, akiket már annyira magunkhoz alakítottunk, mint pl. a kutya.

RékaVegan 2017.08.08. 13:54:47

Lenne egy olyan kérdésem a témában,hogy bárányt a lakásban tartani ( mint pl. Egy szobakutyát,szobacicát) nem állatkínzás? Mármint ha a lakásban született,vagy menhelyen van,és meg van neki szokva az, hogy bent él és sokszor le viszik sétálni. Csak azért,mert már láttam ilyet,nagyon megtetszett és gondolkodom is benne,de nem vagyok benne biztos,hogy ez neki is jó lenne-e. A választ előre is köszönöm.
süti beállítások módosítása