Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Betiltani az állatkísérleteket az Unióban!

2015. március 07. - Go Vegan

A cikk ide kattintva érhető el.

Ebben a témában jelent meg egy cikk a neten. Röviden arról van benne szó, hogy Az "Állítsuk meg az élveboncolást!" kezdeményezés több mint egy millió aláírást gyűjtött azért, hogy az Európai Parlament foglalkozzon az üggyel. "Az eljárás végén az Európai Bizottság dönt arról, hogy a hallottak fényében a törvényhozás részévé teszi-e a javaslatokat, esetleg más módot választ a megvalósításukra, vagy teljes mértékben elutasítja a petícióban foglaltakat - tájékoztatott a szervezet."

Ez eddig a pozitív oldal, aminek örülhetünk, hiszen az élveboncolás a legnagyobb szemétség, amit az állatok ellen elkövethetünk. Arra használjuk fel őket, hogy a mi szaros életünk valamennyivel jobb legyen, hogy tovább éljünk (honnan jön ez az elképesztő nagy vágy az örök életre?), vagy hogy jobban nézzünk ki (mindenki érzi, hogy szarul néz ki, és ezen változtatni akar mesterséges úton?). És azt hisszük, hogy ehhez jogunk van állatokat használni?

Hát baromira nincs. Aki így gondolja, nézze meg ezt a videót, nekem ez a legdöbbenetesebb ebben a témában, egyszerűen brutális és felfoghatatlan vagy keresse meg a korábbi posztokat (a legszomorúbb képet, a halálra kínzott, teljesen eldeformált nyulat vagy a rudakhoz kikötözött szomorú majmot) vagy csak keressen rá a "Vivisection" szóra (de rá is kerestem, csak kattintani kell), hogy elborzadjon a látottakon, mert ha már képek is vannak és videók, remélem, többen elgondolkodnának azon, hogy mekkora rohadék is az ember, hogy ezt megteszi más élőlényekkel. Közben persze az is bebizonyosodott, hogy semmi értelme nincs az egésznek, mert az emberi test máshogy reagál mindenre, mint az állatok teste, hiszen nem vagyunk egyformák, de basszus ez is csak mostanában jutott el a kutatók agyáig.

Talán miután ezeket végignézik azok, akik eddig semmit nem tudtak a témáról, csak be vannak szarva valamilyen betegségtől, miközben úgy érzik, hogy nekik minél tovább kell élniük valami oknál fogva, remélem nem csak azt hajtogatják majd, hogy "de akkor mi lenne az emberiséggel, ha nem tesztelnék a termékeket?".

És eljutottunk ide, a kommentekhez. Megdöbbentő és félelmetes, hogy mennyi kibaszott idióta él közöttünk. Tényleg soha nem szoktam ilyeneket írni, de hogy veszi a bátorságot ez a sok fasz, hogy erről a témáról úgy gondolkodjon, ahogy? Hogy lehetnek ennyire alacsony szinten? Hogy gondolhatják azt, hogy normális álláspontot képviselnek? Zárásképpen tényleg csak annyit tudok írni, hogy mindegyiknek a kurva anyját!

"Egymillió hülye miatt csak nem lesznek képesek ötszáz ( mínusz egy-) millió ember egészségét kockáztatni?!"

"szerintem beállhatna önkéntes gyógyszertesztelőnek minden marha aki ezt aláírja..."

"egyébként ezek ugyanazok lehetnek akik naponta posztolnak újabb meg újabb cicáskutyás képeket a fészbukon, teli velük a képernyőm"

"Lassan haladunk a sötét középkor felé, egyre több a hülye ezen a világon. A jólét kitremeli a sok marhát."

"Ezt maximálisan megfogalmaztad. Remélem, ha valamelyik idióta beteg lesz, akkor rajta tesztelnek új generikumot."

"Rendben, akkor állatok helyett a milliónyi aláírón kell kísérletezni."

"És majd a bátor aláírók vetik alá magukat a gyógyszerteszetknek?
Gondolom igen, ha ennyire ellenzik az állatkísérletek minden formáját".

"Valaki többre tartja az állatokat mint a saját faját... ki érti ezt?"

"Újabb elmebeteg EU-ötlet! Ha az állatkísérleteket betiltják, hogyan fogják tesztelni az új gyógyszereket?! Talán embereken?! E nélkül meg ki meri beadni, illetve beadatni magának bármelyiket is?"

" Pár, direkt e célra tenyésztett, egyébként úgyis nyakonvágott és likvidált fehér patkány élete és boldogsága nyilván előbbrevaló.
Feltételezem, a következő lépés majd az állattenyésztés lesz, nem lehet lovagolni, mert az fáj a lónak, és be lesz tiltva a húsevés."

"Nekünk drágább lesz a gyógyszer az állatkísérlet folytatódni fog! Az aláírok meg jó nagy luzerek!
De arra is jó, hogy tudjuk van legalább 1 millió ember Európában akinek többet jelent egy egér élete mint akár a saját gyerekéjé!"

"Gratulálok nekik! Ha ez által a gyerekük kerül életveszélybe akkor nyugodtan nevezhetik magukat saját gyerekük gyilkosának is!"

"Európa haldoklik komolyan. Ez a sok esélyegyenlőség duma már komolyan beteges... én is szeretem az állatokat, de szavazójogot azért ne adjunk már nekik."

"Agyrém."

 "Aki az állatok életét előbbre helyezi az emberekénél, az nem lehet normális ember."

"Azért még a radikálisan liberális körökben is el kellene ismerjék, hogy a gyógyszerkísérletek során inkább (kifejezetten erre a célra tenyésztett) fehér egerek, macskák, kutyák, de akár majmok haljanak meg, ha kiderül, hogy egy hatóanyag rákkeltő, gyulladást, lázat okoz, meddőséget okoz."

"Talán ezt is azokra kellene hagyni, akik ehhez értenek, mert ők csak a dolgukat csinálják, és piszkosul utálják naponta csesztetni azt a sok állatot, beadni nekik a gyógyszert, takarítani alóluk a ganyét, írogatni minden órában, mi a fenét reagáltak erre vagy arra a molekulára, turkálni a belső szerveikbe, hogy esetleg milyen mellékhatása lehet egyik másik szernek"

És a két legelképesztőbb komment - komoly harcban a "legnagyobb seggfej díj" győztese címért:

"Azért ha már az ember felkerült az egyedfejlődés csúcsára és hatalmába igyekszik venni a természetet, a földet, benne minden növénnyel és állattal, akkor már nehogy néhány roggyant gondolkodású "4-Mancs" majom döntse el, mi a helyes és jó százmillióknak..."

"Elképzelhető, hogy a több mint 1 millió személynek nincsen családja, gyermeke és valamibe "kapaszkodnia" kell. Valahogyan Ők is részeseivé akarnának válni E világnak. Ha már gyermeket nem neveltek akkor a fehér egér is jó "lenne" Nekik. Csak SAJNÁLNI tudom Őket."

Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/

kiserlet_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr347246763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.03.07. 12:21:08

Állatokat a gyógyszerek vagy orvosi eljárások engedélyeztetéséhez használnak, de alapvetően az elején. Évek alatt jut el oda, hogy embereken kipróbálják. Vannak hatások amik emberen is csak hosszútávon jönnek ki. Nem lehet állatokon teljesen biztonságosra fejleszteni.

Az állatkísérletek leginkább a gyógyszerek közvetlen veszélyeit mutatja meg (mérgező, rákkeltő, neurológiai problémát okoz, stb). Ki tenné ki a gyerekét/rokonát hasonlónak? Az orvostudomány nincs még azon a szinten, hogy előre megjósolná a gyógyszer hatását. Mivel az emberek biztonságos gyógyszert akarnak, ezért maradni fognak a gyógyszer kísérletek.

Értelmetlen emberkísérleteket is végeznek amúgy, pl. autistát akarnak "gyógyítani" és rákbetegeken is kipróbálnak orvosilag értelmetlen kezelést (lásd homeopátia). Az a baj, ha eltöröljük az állatkísérleteket zöld lámpát kap minden hülyeség. Hiszen én csak kipróbáltam egy 100-szor cáfolt és veszélyes szert az embereken, mi ezzel a probléma? Nyilván állatkísérletnél is van ugyanúgy értelmetlen, csak ezeket nem szabadna emberekre áthelyezni.

Go Vegan 2015.03.07. 20:51:15

@Uf:
Ahogy írod: "Nem lehet állatokon teljesen biztonságosra fejleszteni." Pontosan így van, nem lehet, tehát teljesen értelmetlen az egész, mert bármilyen megbízható eredménnyel tesztelnek valamit az állatokon, ugyanúgy a legelejéről kell kezdeni az embernél is. Gyakorlatilag feleslegesen haltak meg az állatok (kivételt jelentenek a legkirívóbb esetek).

"Mivel az emberek biztonságos gyógyszert akarnak, ezért maradni fognak a gyógyszer kísérletek." Nem teljesen érted, amit írtam ezzel kapcsolatban, de a gondolatodra reflektálva: az emberek ne akarjanak biztonságos gyógyszereket, ne akarjanak semmilyen új gyógyszert. Már így is rengeteg van, a legtöbb arra jó, hogy tönkretegye a szervezetünket - persze ilyenkor erre ki kell fejleszteni egy újabb szert... De minek? Honnan jön ez a mindenáron élni akarás? Miért érzi azt a legutolsó csatornatöltelék is, hogy neki minél tovább kell élnie? Hát nem kell. Az embernek miért járna minden? Hát nem jár.

Az utolsó gondolatoddal pedig - és elnézést - de semennyire nem értek egyet: "Nyilván állatkísérletnél is van ugyanúgy értelmetlen, csak ezeket nem szabadna emberekre áthelyezni." Teljesen komolyan kérdezem, miért ér egy ember többet, mint mondjuk egy kutya? Miért lehet majmon, vagy macskán kísérletezni, de emberre már ne helyezzük át? Semennyivel nem ér többet az ember, csak mivel mi vagyunk a legerősebbek, megtehetjük a többiekkel.

"Az a baj, ha eltöröljük az állatkísérleteket zöld lámpát kap minden hülyeség." - Töröljük el az emberkísérleteket is, én azt sem támogatom, nehogy azt hidd. Teljesen értelmetlen tartom ezt a sok gyógyszert, kozmetikumot stb. Az összes kísérletet töröljük el, és akkor nincs kiskapu.

Uf 2015.03.08. 01:37:56

@Go Vegan:
"Ahogy írod: "Nem lehet állatokon teljesen biztonságosra fejleszteni." Pontosan így van, nem lehet, tehát teljesen értelmetlen az egész, mert bármilyen megbízható eredménnyel tesztelnek valamit az állatokon, ugyanúgy a legelejéről kell kezdeni az embernél is. Gyakorlatilag feleslegesen haltak meg az állatok (kivételt jelentenek a legkirívóbb esetek)."

Azt mondtam teljesen biztonságosra. Marad valamennyi kockázat, de egy részét elhárítja mert utána nem próbálják ki emberen.

Amúgy nem orvosi hanem tudományos céllal is végeznek állatkísérleteket. Pl. egyszer a hidrogén-cianid (HCN) halálos dózisát akarták megállapítani emberre vonatkoztatva (erre a holokauszt vizsgálata miatt volt szükség). Mivel nem voltak adatok emberre és ilyet embereken nem is lehet végezni, ezért egereken (vagy valamilyen rágcsálón ha jól emlékszem) kísérleteztek. Az egereken megállapították a halálos dózis, majd arányosították testtömeg szerint. Pl. ezt a kísérletet állatok bevonása nélkül lehetetlenség elvégezni.

"Nem teljesen érted, amit írtam ezzel kapcsolatban, de a gondolatodra reflektálva: az emberek ne akarjanak biztonságos gyógyszereket, ne akarjanak semmilyen új gyógyszert. Már így is rengeteg van, a legtöbb arra jó, hogy tönkretegye a szervezetünket - persze ilyenkor erre ki kell fejleszteni egy újabb szert... De minek? Honnan jön ez a mindenáron élni akarás? Miért érzi azt a legutolsó csatornatöltelék is, hogy neki minél tovább kell élnie? Hát nem kell. Az embernek miért járna minden? Hát nem jár."

Az emberek ösztönösen félnek a haláltól, ezért akarnak gyógyszert. És ugyanúgy ők is be tudnák mutatni a haldokló gyermeküket, akinek segítség kell. Ellenzed a gyógyszereket, de az egész egészségügyet a bizalom tartja a helyén. Ehhez a bizalomhoz kellenek az állatkísérletek az elején, utána meg emberkísérletek.

"Teljesen komolyan kérdezem, miért ér egy ember többet, mint mondjuk egy kutya? Miért lehet majmon, vagy macskán kísérletezni, de emberre már ne helyezzük át? Semennyivel nem ér többet az ember, csak mivel mi vagyunk a legerősebbek, megtehetjük a többiekkel."

Nagyobb lehet a hatása a világra egy embernek. Potenciálisan többre képes.

"Töröljük el az emberkísérleteket is, én azt sem támogatom, nehogy azt hidd. Teljesen értelmetlen tartom ezt a sok gyógyszert, kozmetikumot stb. Az összes kísérletet töröljük el, és akkor nincs kiskapu. "

Valamilyen kísérletek kellenek, mert különben nincs gyógyszer sem. Ha ellátatlanok a betegek és meghalnak, akkor kitör a balhé. Vagy fogják és kiviszik az USA-ba vagy Kínába a kísérletezést, szokásos képmutatás (mi az EU-ban különbek leszünk amúgy meg ugyanaz a helyzet).
süti beállítások módosítása