Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Tisztelet ismét

2015. február 26. - Go Vegan

A legnagyobb bajom az általános világnézettel, hogy az EMBER (igen így, csupa nagy betűvel) semennyire nem tiszteli a többi élőlényt. Tárgyként tekint rájuk, tárgyként kezeli őket, ráadásul meg van róla győződve, hogy az állatok egyetlen célja, hogy őérte (mármint az EMBERÉRT) élnek, és mi is lehetne egy állatnak a legnagyobb boldogság, mint feláldozni magát a tápláléklánc csúcsán levő fajért.

Ez meg a másik a tápláléklánc, rengeteget mosolygok ezen, amikor írják egyesek, hogy "nem azért küzdöttük fel magunkat a csúcsra, hogy..." Mi küzdöttük fel magunkat :) Elképesztő, talán ő személyesen, csak ezt mégsem akarja leírni...

Dehogy vagyunk ott. Persze pusztításban és a Földre gyakorolt hatásunk miatt valóban az élen vagyunk, de az a kártékonysági lista - magasan vezetve, egyetlen esélyesként a végső győzelemre.

Viszont vagyunk néhányan, akik nem így gondolkoznak, akik figyelnek a többi élőlényre. Miért ne lenne velünk egyenrangú egy egér mondjuk vagy egy tehén, hiszen ugyanúgy éreznek, mint mi? Miért érnénk mi bármennyivel is többet? Sosem értettem. Mennyivel szimpatikusabb az a hozzáállás, hogy "Egy bogarat is képes vagyok figyelemre méltatni azzal, hogy nem megölöm hanem ha véletlen a lakásba keveredett akkor kiviszem inkább." Mennyivel intelligensebb megközelítés! Örülök, hogy van ilyen is.

De mi jogon is ölnénk meg? Mert ott van, ahol minket zavar? Mert felesleges, ahogy az egyik legolvasottabb posztban írtam erről?

És igen, elég nehéz kiterelni egy legyet a nyitott ablakon, mintha direkt szórakozna az emberrel, de akkor sem ütöm agyon, hiszen joga van az élethez.

Egy ilyen kommenttel pedig végképp nem tudok mit kezdeni: "Az állat akkor is csak egy állat."

Ebben minden benne van...

animal_rights.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr597218915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása