Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Élni akart volna

2015. február 15. - Go Vegan

halott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr557175711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.02.15. 11:11:32

Mit gondolsz a laborban előállított húsról - ami elvileg cruelty-free?

en.wikipedia.org/wiki/In_vitro_meat

Go Vegan 2015.02.17. 10:31:31

@Uf:
Szerintem tökéletes találmány. Láttam már róla videót is, hogy milyen, hogy viselkedik.
Nagyon várom már, hogy elterjedjen. Állítólag ízre is totál egyezik az eredetivel.

Annyira olyan alternatíva kell a hús helyett az embereknek, ami szinte teljesen megegyezik vele, hogy ez megfelelő lesz erre.

Uf 2015.02.18. 16:31:22

@Go Vegan:
Csak azért kérdezem, mert a folyamat elején mintát vesznek egy állatból(amilyen izomsejteket szaporítanak később). Nem különösebben fájdalmas az állatnak meg túléli, de elvileg egy ilyen mintából 150 000 tonna húst lehetne előállítani (ugye egy állatból ennyit soha nem lehetne kinyerni).

"Nagyon várom már, hogy elterjedjen. Állítólag ízre is totál egyezik az eredetivel."

Annyi különbség van az igazi húshoz képest, hogy nincs zsír rajta vagy körülötte. Tehát pl. a szalonna még nem menne csak így, vagy azt valahogy külön kéne pótolni.

Elterjedni még a költségessége miatt nem tud, de ha lesz valamilyen áttörés akkor elképzelhető. Illetve ha kevesebb ivóvizünk/termőföldünk lesz, akkor megdrágul az állattartás amivel versenyzik (és ez ebből a szempontból hatékonyabb).

Go Vegan 2015.02.22. 19:55:33

@Uf:
Elképesztő arányok! Mennyivel hatékonyabb ez a mesterséges hús! És mint minden újdonságnak, ennek is lemegy majd az ára. Pláne amikor már nem lesznek erőforrások, pl. víz, ezt fogjuk használni, mert senki nem engedheti majd meg magának, hogy igazi húst egyen.

"Annyi különbség van az igazi húshoz képest, hogy nincs zsír rajta vagy körülötte. Tehát pl. a szalonna még nem menne csak így, vagy azt valahogy külön kéne pótolni." Szalonna? Mennyire brutál, hogy tömény zsírt eszik valaki. Azért nem is lesz kár, ha kimarad az étrendből.
süti beállítások módosítása