Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Túlette magát a százéves krokodil

2015. február 14. - Go Vegan

A cikk ide kattintva érhető el.

"Meghalt egy 100 éves krokodil. Túlette magát, miután a hódolói rengeteg csirkét dobáltak neki. A bangladesi Hazrat Jahan kán kegyhelyének látogatói úgy hiszik, hogy a krokodiletetés jó szerencsét hoz."

Teljesen kész vagyok, a 21. században komolyan hisznek emberek abban, hogy ha halálra etetnek egy krokodilt, akkor az ő életük is jobb lesz. Idióták. És felvetődik a kérdés, hogy akkor most mi lesz, hogy meghalt az utolsó krokodil is? Majd beöltözik az egyik szerzetes?

kroki.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr257173065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.02.14. 23:00:23

Hihetetlen, hogy a magyar cikk az ország nevét sem tartalmazza és nem is magyarázza el rendesen a körülményeket. Hazrat Khan Jahan Ali Shrine-nél Bagerhat-ban történt (dél-nyugat Bangladesben), ez egy történelmi hely ahol etették a krokodilokat. Na most a cikk teljesen kihagyja, hogy ez nem babona. Mármint bizonyos szempontból igen, de ez inkább vallási rituálé. Az illető aki beszámolt tudatosan vagy sem de kivette a vallási részét a dolognak, ami nélkül nem lehet megérteni.

A papok (nem keresztény papok) megidézik az állatot és áldozatot mutatnak be nekik az emberek. A Bibliában is előfordulnak állati áldozatok szóval ez egyáltalán nem olyan fura. Még akkor is ha a katolikus egyház pogányosnak is gondolta később és felhagytak vele. Pedig sok épületük a mai napig tükrözi az eredeti célját (pl. kialakított állat áldozati helyek).

A krokodilok közül négy halt meg nemrég (ugyanígy mert azok is túlették magukat és öregek voltak) és ezért túl sok jutott az egy megmaradtnak. És az is hozzájárult a halálához, hogy öreg volt (elég hosszú élete volt krokodilok között is). Majd hoznak gondolom máshonnan krokodilt, mert ezeket is úgy tartották.

Ilyen régi kupolás épületet lehet megtekinteniük az érdeklődőknek.

bdwallpapergallery.files.wordpress.com/2012/05/khan-jahan-ali-majar2.jpg

Go Vegan 2015.02.17. 10:29:21

@Uf:
Köszönöm az infókat. Igen persze az ősi keresztényeknél is voltak állat áldozatok. Ahogy minden vallásban is, hogy a kiismerhetetlen Isten/ek kegyeit elnyerje az ember. Ezért a legszebb állatokat, terményeket feláldozták, de ugye ide tartoznak az emberáldozatok is.

De könyörgöm, a 21. században vagyunk, ki kellett volna már derülnie, rá kellett volna már jönni az embernek, hogy semmi összefüggés nincs a mi jólétünk és az áldozatok között. Ha nincs kaja, az nem azért van, mert rosszul csináltuk a szertartást, hanem mert rohadt sokan vagyunk, így nem jut termény mindenkinek, vagy aszály volt, azért nincs kaja.

Ez hogy tyúkot dobunk be a krokodilnak és attól nekünk jobb lesz, annak a tipikus esete, hogy megtettem, amit kellett, most már jöhet az eredmény. Közben meg, bőven vannak hatékonyabb módszerek is az ember életének jobbá fordítására. Áttolja a felelősséget a krokodilra, őt lehet szidni és nem magát, amiért egy lúzer.
süti beállítások módosítása