Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Kizsákmányolás

2015. január 30. - Go Vegan

Végsőkig kihasznált tehenek, akik azért szenvednek, mert mi egy másik állat anyatejét isszuk. Abszurd.

Ezeket a szerencsétleneket addig használják, amíg teljesen ki nem merül a szervezetük a sok szülésben és a tejelésben, utána meg mennek a vágóhídra és a hamburgerekbe. Általában már 4 éves koruk körül, míg a természetesen tartott állatok élete ennek a duplája (a rekorder pedig egy 48 éves tehén volt).

Ezek azok a boldog tehenek, akikről a tejes dobozon olvashatunk. Ők azok, akik a reklámokban boldogan adják nekünk a tejüket. Hát az orbitális nagy hazugság, a valóság az, amit a képen látunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr357123777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.02.01. 01:38:45

Utánanéztem a nagyüzemi állattartásnak és tényleg jogos valamennyire a dolog. Engem nem nagyon érdekel a marhák kihasználása (meg ez az egész etikai része). Viszont a terhesség alatt és a szülést követően egy darabig nem szabadna felhasználni a tehén tejét (legalábbis emberi fogyasztásra). Magasabb a hormontartalma (akkor is ha összekeverik a normális hormonszintű tejjel) és a gyerekek akik eleve érzékenyebbek erre abnormálisan fejlődnek. A félelmetes az egészben, hogy megy "a ma már korábban érnek a gyerekek szöveg". Igen csak nem mindegy, hogy amiatt mert jobban vannak táplálva vagy több hormont esznek.

Go Vegan 2015.02.01. 20:57:17

@Uf:
Örülök, hogy jogosnak tartod, amiket írtam. Bár az azért fura, hogy hidegen hagy a marhák kihasználása.

De teljesen igaz, hogy azért érnek korábban a gyerekek, mert rengeteg hormont esznek, ugyanezért születnek akkora súlyokkal is mostanában. És ezért egyre magasabb az emberiség is - a hollandok a legmagasabbak átlag 185 centivel (sajt és tej ugye...).

A szülők erőltetik a tejivást, közben ezáltal tömik a gyerekeikbe a sok szart. De pazarolni nem lehet, mindet meg kell inni, a friss anyatejet is.
süti beállítások módosítása