Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Örökbefogadott állatok átváltozása

2015. január 21. - Go Vegan

A cikk ide kattintva érhető el.

A kép párok első képén a végtelen szomorúságban tengő állatkákat látjuk, a másodikon pedig szintén őket, de már az új gazdájuknál, ahol boldogságban és szeretetben élhetnek.

Nem is kellenének a szövegek,a tekintetük mindent elárul - bár így megismerhetjük az előzményeket is. És ilyen állatok rengetegen vannak az összes menhelyen, akár még teljesen fajtatiszta kutyák és macsekok is. De ez igazából nem is fontos, hiszen biztosan van köztük olyan, akibe első látásra beleszeretünk, aki tökéletesen passzol az életünkhöz. Csak menjünk el, csak fogadjunk örökbe - inkább mint drága pénzen vegyünk állatot.

Vagy csak látogasson ki mindenki egyszer - máshogy fogja látni a világot az emberek miatt szenvedő állatkák között eltöltött első 2 perc után.

Forrás: velvet.hu/elet

pitbull.PNG

spokey.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr837092663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.01.21. 10:27:20

Nem fajtiszta, hanem fajtatiszta teljesen mást jelent. A kutyafajtákat(értsd változatokat) az ember hozta létre.

Go Vegan 2015.01.22. 21:10:24

Na igen, mindig gondban vagyok, melyik a helyes kifejezés. Néha eltalálom, néha nem. Javítottam, köszönöm.
Viszont éppen azért, mert az ember hozta őket létre, a legteljesebb mértékig felelős azért, hogy jó életük legyen. Ha már kialakítottuk őket, akkor gondoskodjunk is róluk, mert így "átalakítva" magukról már nem tudnak.

Uf 2015.01.23. 00:42:08

@Go Vegan:

"Na igen, mindig gondban vagyok, melyik a helyes kifejezés. Néha eltalálom, néha nem."

Az öszvér nem fajtiszta vagy pl. a grízlimedve-jegesmedve hibrid. A fajta csak egy mesterséges változat egy fajon belül.

"Viszont éppen azért, mert az ember hozta őket létre, a legteljesebb mértékig felelős azért, hogy jó életük legyen. Ha már kialakítottuk őket, akkor gondoskodjunk is róluk, mert így "átalakítva" magukról már nem tudnak."

Egykori őseink valószínűleg nem abból a célból háziasították a farkast, hogy egy cuki öleb legyen belőle. Egyszerűen az együttéléshez kellett megváltoztatni az emberhez viszonyulását (magyarul emberrel szemben kevésbé agresszívvá kellett tenni) és ez így már nem vadállat. A háziasítás önmagában nem okoz a kinézetben változást. Az későbbre tehető, hogy feladathoz tenyésztettek kutyákat és kinézetre.

Vannak ma is kutyafajták amik hasonlítanak egykori ősükre és megélnének maguktól, pláne a vadászkutyák. Adott zsákmány önállóan is meg tudnak ölni emberi segítség nélkül. Igazából sikeresen vadásznának és ez borítaná fel a természetben az egyensúlyt - tkp. ezért lövik ki őket az erdőben. Ha teljesen biztosan tudnák, hogy életképtelen a természetben hagynák éhenhalni.

Go Vegan 2015.01.24. 08:31:27

Uf:
köszönöm a pontosítást.
Viszont az utolsó gondolattal nem teljesen értek egyet. Szerinted melyik az a kutyafajta, amelyik önfenntartásra lenne képes az erdőben? Mert szerintem nincs ilyen, ezt teljesen kiirtottuk belőlük a háziasítással.
A kóbor kutyákat azért lövik ki, hogy ne legyenek veszettek és úgy harapják meg az embert, vagy anélkül se harapják az embert, ha összetalálkoznak vele az erdőben, mert tényleg félelmetes, amikor éhes kutyák jönnek szemben a fák között.
Vagy csak egyszerűen azért lövik ki őket, mert a vadászok imádnak gyilkolni és ilyenkor végre legálisan is lehet.

Himpled 2015.01.27. 13:47:13

@Go Vegan:

"Szerinted melyik az a kutyafajta, amelyik önfenntartásra lenne képes az erdőben?"

Pl. tacskó, meg azok amelyeknek erősebb a vadászösztöne.

"A kóbor kutyákat azért lövik ki, hogy ne legyenek veszettek és úgy harapják meg az embert, vagy anélkül se harapják az embert, ha összetalálkoznak vele az erdőben"

A veszett vadállat éppúgy közel megy az emberhez, ha beteg. Viszont ma már ez nem akkora gond, pl. a rókáknak tesznek ki csalikat amik immunizálják őket a veszettségre. A veszettség nem lenne elég ürügy.

A kutya kevésbé támadja meg az embert mint a vadállat, csak nem kerüli el. Az emberrel szemben mutatott agresszív viselkedés alapvetően a tenyésztés és a nevelés hibája. Nem tenyészthető az a kutya amelyik agresszív az emberrel szemben, tkp. ez a háziasítás.

"Vagy csak egyszerűen azért lövik ki őket, mert a vadászok imádnak gyilkolni és ilyenkor végre legálisan is lehet. "

A vadászok a vadállományt őrzik meg, amikor kilövik a kóbor kutyát. A kutya nem része a vadállománynak. Nem amikor pórázon sétáltatja a gazdája 2m-en belül (volt ilyen).

Go Vegan 2015.01.28. 08:13:43

@Himpled:
Igaz a tacskó meg a kis terrierek könnyen megölik a rókákat, nyesteket stb. De azt nem tudom, hogy meg is ennék-e ezeket.

A kutyás és veszettséges gondolataiddal teljesen egyetértek, viszont amellett kitartok, hogy a vadászok imádnak gyilkolni, imádják a hatalom érzését, hogy eldönthetik ki élhet tovább, ki nem. Pontosan azok alapján, amikor indokolatlanul is lelőnek kutyákat, mert azt hitték, hogy ...
süti beállítások módosítása