Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Tej=anyatej

2015. január 19. - Go Vegan

Igen, minden tej anyatej. Minden állat (és ebben az ember is benne van) azért "termeli", mert utóda született. Semelyiknek nincs megszületett utód nélkül teje, ahogy az embernek sincs. Még a tehénnek sincs, csak ha borja születik.

És ezt a tejet minden állat, a tehén és a kecske is az utódainak szánja. Csak mi elvesszük tőlük, és megisszuk. Valamilyen érthetetlen módon, nekünk más állatok anyateje kell, más állatok anyatejét isszuk. Ráadásul az nem is a mienk.

tej_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr587086627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.01.19. 11:22:34

"Minden állat (és ebben az ember is benne van) azért "termeli", mert utóda született. Semelyiknek nincs megszületett utód nélkül teje, ahogy az embernek sincs. Még a tehénnek sincs, csak ha borja születik."

Van olyan állat amelyiknek szülés és közösülés nélkül is elindul a tejtermelése pl. patkány. Végeztek ilyen kísérleteket, egyszerűen elhelyezed a nőstény mellé az újszülöttet és minden megy magától.

A szarvasmarha nyilván nem ez a kategória. Szóval igen egyszer minimum szülnie kell, hogy tejet adjon. Ezt követően egy ideig hagyják a borjút enni, meg alkalmatlan a szülés utáni tej emberi fogyasztásra. De a borjúnak sem kell egész életében szopnia és magától abbahagyja. Na ez után indul a tej felhasználása emberi fogyasztáshoz, szóval nem látom be miért vennénk el a borjútól. Eleve azt senki emberfia nem tudja meginni amit a borjú megiszik, utána meg nem kell neki az amit mi iszunk. Legalábbis piciben amikor van az embernek 4-5 szarvasmarhája ez így megy.
süti beállítások módosítása