Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

A magyar celebek és az élőlények iránti tisztelet

2015. január 04. - Go Vegan

A videó ide kattintva érhető el.

Minden országban azok lesznek az ismert és elismert emberek, akiket az ország lakossága megérdemel, tartja a mondás. Tudom, hogy értékrendben gáz van nálunk is, de azért talán jobb a helyzet annál, hogy ezeket a mostani celebeket érdemelnénk meg.

Egy olyan országban, ahol a megerőszakolt nőkön viccelődnek a menőnek számító és celeb szintre kapaszkodott műsorvezetők, ahol humoristák azon poénkodnak, hogy nők arra várnak, hogy végre megerőszakolják őket, ahol gyerekeket rabszolgasorban lehet tartani, mert minden illetékes szarik az egészre, mert fontosabb, hogy ne keveredjen bele valamibe, meg hogy ne legyen ebből gondja, ott nem is lehet csodálkozni azon, hogy az állatokkal, az állatok jogaival csak nagyon kevés ember foglalkozik, nagyon kevesen próbálunk tenni ennek javításán.

Rohadt nehéz, pláne úgy, hogy a "nagy emberek" úton útfélen azt hangoztatják, ami a mi szempontunkból tahóság és alapjában véve is egy idiótaság, hogy az ember felküzdötte magát a piramis csúcsára, minden élőlény alattunk van, így azt csinálunk velük, amit akarunk. Egy olyan piramis csúcsára, amit mi találtunk ki, tehát azért az a minimum mi vagyunk a csúcson, tényleg igazi lúzerség lenne, ha a saját magunk által kitalált hierarchiában nem mi lennénk ott. Ennél azért értelmesebb az ember, persze ne ijedjünk meg, nem sokkal értelmesebb.

Azok sem, akik tévében és/vagy rádióban szereplő véleményformálók, akikre a nézők, hallgatók felnéznek, és követendőnek tartják azt, ahogy ezek viselkednek, kinéznek és főleg amit mondanak. Hiszen az biztos jó, mert hát a legnagyobb király, a legjobb nő, a legviccesebb pasi, a legokosabb, a legnagyobb, a legerősebb, az Isten sőt a Fényjézus mondta. És ezt szajkózzák vissza saját gondolatként, amivel nem lenne akkora gond, ha ezek a gondolatok, vélemények értelmesek lennének és nem olyanok, amin egyszerűen röhögni kell, hogy a "nagy ember" alapjában véve mekkora idióta, hogy a "nagy ember" mennyire beszűkült seggfej, akinek lövése nincs a dolgokról. És rá kell jönnünk, hogy a "nagy ember" mindenre szarik, hiszen saját nagysága csodálatával tölti a napjait, egyszerűen elájulva attól, hogy aznap is mennyire okosakat mondott, de ami fontosabb, hogy mennyire határozott és megingathatatlan véleménye van, úgy is mondhatnánk, hogy azért veregeti a saját vállát, mert mindig megmondja a tutit.

Igaz, ez a tuti sokszor logikátlan, értelmetlen zagyvaság, aminek nincs kapcsolata a tényleges világgal, de pontosan tükrözi azt, hogy ezek a "celebek" mennyire saját bűvkörükben élnek, mennyire csak a saját szempontjukból néznek és értékelnek bármit is, mindennek úgy kellene lennie, hogy nekik a legjobb legyen. A kedves férj is az egyik reggeli adásban azt fejtegette, hogy mennyi felesleges állat van a Földön és nem is érti, hogy az ember, aki a piramis csúcsára küzdötte fel magát, miért nem írtja ki ezeket. Csak úgy, mert neki feleslegesek. Szerinte ehhez jogunk is lenne, hiszen az életünket keserítik meg. Ilyen például a szúnyog, amit már régen ki kellett volna irtani. Ezek az emberek nem értik az összefüggéseket, azt hogy a szúnyog nem azért van a Földön, hogy az embert, de legfőképpen a kedves műsorvezetőt zaklassák. Fontos szerepük van a táplálékláncban (aminek ugye mi ülünk a csúcsán). De ahogy mondta, ki kellene irtani ezeket. Az emberiség eldönti, hogy mely állatok feleslegesek és kiírtja őket, mert nem kellenek. Itt van a szúnyog, tényleg nem lehet kalitkában vagy ketrecben tartani mert nem mutatós, nincs bundája vagy bőre, amit viselni lehetne, mutatva, hogy mennyire menők vagyunk, kicsike is, megenni sem lehet, de még tejet sem ad, tehát teljesen felesleges. Ja, még szurkálja is az embert, amikor kertipartizna a többiekkel. Mik vagyunk mi Istenek, hogy ezt eldöntsük, melyik élőlény nem létezhet tovább? Na igen, ő már az, hiszen minden második betelefonáló így szólítja. De a saját nagyságuktól megrészegülve azért nekik is rá kellene jönniük, hogy nem vagyunk Istenek, egyikünk sem az, akárki és akárhányszor  is mondja ezt.

A videó, amit belinkeltem, a fentiekre egy jó példa. A műsorvezető azon nevetgél, hogy szerencsétlen tehén alatt beszakadt a föld és beleesett a pincébe. 5 métert zuhant ráadásul vemhesen. Képzeljünk el a rémületet, amikor egyszer csak zuhant lefele, beverve a fejét, végig horzsolva a testét a falon, és mint hallható, még a lába is annyira megsérült, hogy nem tud lefeküdni sem. Komplex és 3,5 órán át tartó logisztikai feladat volt kiemelni onnan, úgy hogy a borjú ne sérüljön. A jelentet én például nem találtam viccesnek (én vagyok az idióta biztosan). Ha egy családtagom vagy szerettem, de persze bármelyik terhes nő beleesne egy pincébe azon senki nem nevetgélne, sőt, de ha egy másik élőlénnyel történik ugyanez, oltári jó poénnak tartjuk.

Boldog lennék, ha ilyen megnyilvánulásokkal sosem kellene találkoznunk!

 kicsi_.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr1007040077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2015.01.04. 20:50:13

Érdekes, ilyenkor nem veted fel az állattartó felelősségét. Nevezetesen:
1. Miért nem figyelt az állatra?
2. Miért szakadt be a pincéjének a teteje, vagy miért hagyta addig romlani az állapotát, hogy ez legyen belőle?

Lehet jönni azzal, hogy akkor se röhögjön. De az egész helyzetet megelőzhette volna.

Go Vegan 2015.01.05. 22:25:52

@Uf:
Jogos felvetés, hogy minden esetben nézni kell az állattartó felelősségét is, hiszen én is azt vallom, hogy ha valaki állatokkal él együtt, akkor annak mindent meg kell tennie azért, hogy azok a legteljesebb, legjobb életet élhessék.
Tehát jelen esetben figyeljen rá, hogy ne szakadjon be a tehén alatt a pince.

Amúgy a riportban elhangzik, hogy a fia engedte ki a tehenet, aki talán nem tudta, merre mehet vagy merre nem mehet, így esetleg a rossz irányba terelte, az öreg meg tudja, hogy nem lehet a pince felé.

De igazából mindegy is, hogy merre terelik a tehenet, csak találgatás az egész, viszont amellett kitartok, hogy akkor se röhögjünk szerencsétlen sorsú élőlényeken. A hajléktalanokon se, a szakadt gyerekeken se, és az állatokon se.

RékaVegan 2017.09.03. 17:07:53

Nem értem,mi ezen olyan vicces. Egy ártatlan vemhes állat szerencsétlenségén nevetni...Ez a szemétség magasfoka. Bár lehet ,hogy eszébe jutott egy vicces jelenet. Jó,nem hiszem, hogy egy ilyen eset közben bármi vicces beugorhat egy embernek.
süti beállítások módosítása