Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Akváriumok - akváriumok?

2014. december 22. - Go Vegan

Ilyen használhatatlan szarokat lehet kaponi díszállat kereskedésben, amiben halakat (kiemelten sziámi harcoshalakat) lehet tartani.

Egyértelműen a dizájn volt az egyetlen szempont, az hogy vicces legyen az egész, hogy az idióta megvegye. Közben pedig használhatatlan az egész több szempontból is:

1. Nincs lefedve, kiugorhat a hal, és akkor megfullad. Erre szokták írni, hogy nem tétel egy hal ára, de itt egy élőlény értelmetlen haláláról van szó.

2. Nincs benne vízmelegítő, amikor egy bettának pl. kellene. Így télen 12-22 fokon fog vegetálni, amennyi a lakás hőmérséklete.

3. A műanyag és teljesen felesleges figurák, dekoráció felsérthetik az úszóját. Amúgy sem értem soha, hogy miért nem az élőlény a hangsúlyos sok esetben, miért a dekoráció.

4-5. Nincs szűrés sem benne, így egy idő után pocsolya lesz az egészből. Persze tudom, hogy a betták meg hogy labirintkopoltyús halak és a természetese élőhelyükön is ilyen környezetben élnek, de az nem egy fél literes pocsolya, hanem korlátlan méretű vízfelület, tehát az élettér nem ugyanaz, mert máshogy lélegzik az, mint ez a minimális vízmennyiség. És éppen ez az utolsó pont is, hogy ennyi vízben kínzás tartani egy halat. Persze mindenhol ezt látjuk, mintha a bettáknak nem lenne igényük nagyobb vízmennyiségre, mintha kimondottan örülnének, hogy csak ekkora terük van. Ez nem igaz, csak elterjedt ez a hülyeség.

A halakon látszik is, hogy mennyire rosszul érzik magukat.

És akkor az akváriumnak csúfolt giccses kancsók:

betta_akvarium.jpg

betta_akvarium2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr327003695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2014.12.27. 19:10:44

1. Ilyen szempontból nincs nagyon jó kész megoldás. Az üvegtetőt meg nem érzékeli a hal és neki ugrik, majd elájul. A műanyag tető meg ált. nem engedi át eléggé a levegőt. Ezért sokan rácsot használnak vagy lyukakat fúrnak a tetőbe.

2. Nem feltétlenül ezek 24-28 fokon jól elvannak. Sok ember van aki szereti a meleget és így tartja a lakását/házát is. Ez nem egy nehezen tartható hal.

3. Szerintem nem veszélyesebb a nagyobb köveknél, de hülyén néz ki a figura.

4-5. Valóban kell levegőztetőkészülék és szűrő, de annál több vagy nagyobb teljesítményű, minnél nagyobb az akvárium. Amúgy ez hány literes? 30 liter alatt nehéz (macerás) fenntartani a halak életfeltételeit, mert nem indulnak be az önfenntartó folyamatok. Szerintem ezekben a vizet mindennap cserélik.

Go Vegan 2014.12.29. 08:56:55

@Uf:
1. Az üvegtetőnek nem fejjel ugranak neki, hanem általában háttal, úgy pedig nincs semmi bajuk. Ha pedig mégis fejjel, akkor sem biztos, hogy bármi történik, de legrosszabb esetben is csak elbódulnak, míg ha nincs üvegtető az akváriumon, akkor minden esetben megfulladnak, amikor ugranak, hiszen kikerülnek a szárazföldre. Tehát a tető a jobb megoldás.
2. 24-28 fokon szinte bármelyik akváriumi hal nagyon jól elvan, de egy lakásban azért nincs 24-25 sőt több fok, az irreális lenne. Pláne nem egy hal kedvéért... 23 van, az pedig határeset.
3. A kövek szélei szinte mindig gömbölyűek, mert csiszolódnak a folyók alján pl. Vagy ahogy egymáson csúsznak több száz éve. Egy ilyen műnövény pedig hegyes, éles lehet. És igen, ahogy írtad is, borzalmasan hülyén néz ki.
4. Ez kb. 5 literes lehet. És igen, az idióta vásárlók gondolom folyamatosan cserélik a vizet, hogy a halnak jó legyen. Közben pedig ezzel akkora stresszt okoznak (ahogy mindig kifogják, ide-oda pakolgatják), hogy még a büdös pocsolyánál is rosszabb lesz nekik. Hamar meg is halnak ezek a halak.

Kár értük, mert szép és izgalmas halak.

RékaVegan 2017.06.23. 08:59:07

@Go Vegan: de ha eszébe jutna kiugrani, és nem látja az üvegtetőt, véleményem szerint valami kis papírból kivágott négyzeteket vagy hasonlókat oda lehetne rá ragasztani, hogy azért lássa, hogy van ott valami. Nekem is van két aranyhalam,de még egyszer sem jutott eszükbe hogy kiugorjanak.
süti beállítások módosítása