Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

A hús gyilkosság

2014. december 10. - Go Vegan

Vagy ahogy a fejlécben is szerepel, ha húst eszel, gyilkos vagy. Persze nem te ölöd meg az állatot, de a hús vásárlással megbízást adsz rá valakinek, akinek nincs lelke, és végre tudja hajtani egy nap akár rengetegszer is. Tehát végső soron te kényszeríted a halálba az állatot, miattad ölik meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr206971035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2014.12.10. 21:39:10

"végső soron te kényszeríted a halálba az állatot, miattad ölik meg"

Ez megint ahhoz a kérdéshez vezet vissza, hogy azt az állítot ezért tartják. Ilyen módon aki húst vesz hozzájárul annak az adott állatnak/fajtának a tartásához. Közvetve életet teremt, mert megbízást ad a további tenyésztéshez.

Nemo12 2014.12.11. 10:56:09

"Közvetve életet teremt, mert megbízást ad a további tenyésztéshez."

Ez nem az élet teremtése, hanem a szenvedés teremtése. Láttál már ilyen telepeket belülről? Végignéztél már nagyüzemi állatölést? Milyen életről beszélhetünk? A levegőtlen lukakról, a mocsokról, bűzről, a puffasztó, hormonos, gyógyszeres ételekről, a könyörület nélküli agresszív emberekről, a rettegésről, a halálhörgésről. Ez az élet? Ez módszeres és brutális kínzás a születésüktől kezdve. Aki ezért fizet, az bizony erre ad felhatalmazást.

Uf 2014.12.11. 11:59:22

@Nemo12:

De nem is jódolgukban zsúfolják össze az állatokat. Nem néhány öncélú állatkínzóról beszélünk. Egyre több ember él a bolygón és élelmezési problémákkal küzdünk. Ez az ellátás szempontjából a hatékonyabb módszer, ha kevesebb ember lenne beszélhetnénk az alternatívákról.

Nemo12 2014.12.11. 12:24:54

@Uf:

Akkor legyen kevesebb ember! Arra, hogy tönkretesszük a környezetet a puszta létezésünkkel nem az a válasz, hogy találjunk még hatékonyabb módokat ugyanannak a rendszernek a fenntartására, hanem változtatni kéne. A probléma eleve onnan indul, hogy az állattartáshoz hihetetlen mennyiségű földterület, emberi fogyasztásra elhasználható gabona, ivóvíz szükséges. Ha nem lenne ennyi húsfogyasztás, és a földeken az embereknek termelnék a gabonát, nem lenne sem éhezés, sem ennyi betegség. Pár évtized múlva a mostani rendszer fenntarthatatlan lesz. Miért kéne feltétlen ragaszkodni a húshoz/tejtermékhez? Bizonyított tény, hogy rengeteg betegség forrása. A születésszabályozást már egyébként is réges régen el kellett volna kezdeni. A mai gépesített világban egyre több lesz a munkanélküli, éhező ember. Nincs is szükség ennyire. De húsra végképp nincs.

Nemo12 2014.12.11. 12:28:04

Ráadásul a mostani életvitellel a Föld is olyan károkat szenved, ami lassan visszafordíthatatlan lesz. Nincs olyan élőlény jelenleg, aki közvetve vagy közvetlenül ne szenvedne az emberi jelenléttől. Szinte minden levadászható állatot kiírtunk. Amiket eddig nem irtottunk, annak az élőhelye vész el az erdőkivágások, környezetszennyezés miatt. És mindezt azért, hogy minél többen lehessünk és minél kényelmesebben élhessünk. Teljesen abszurd az egész.

Go Vegan 2014.12.11. 12:32:37

@Uf: Értelmezésedben az állattartás egy pozitív dolog, hiszen ők csak azért élhetnek, mert meg akarjuk enni őket, a létezésüket nekünk köszönhetik. Tök rendesek vagyunk, hogy szaporítjuk őket, hiszen így élhetnek.
Igen, ez egy nemes gondolat, viszont mindig amikor valaki másnak akarunk jót, jelen esetben lehetőséget adunk nekik az életre, érdemes megnézni, hogy ők hogy vannak ezzel. Jelen esetben az állatoknak jó-e az, hogy mi életet teremtünk.
Biztosan nem jó nekik, egy csirke egész életét sötét épületekben tölti, folyamatosan nedves a párától, összezsúfolva kis ketrecekben, ahol egymás tollát tépik ki és az összezártság miatti frusztrációjukban a gyengébbeket halálra csipkedik. Mivel dróthálón állnak egész életükben az ujjaik eldeformálódnak, csibe korukban leégetik a csőrük végét, hogy ne olyan könnyen öljék meg egymást, mint ahogy tudnák. És egész életükben táppal tömik őket, hogy tojjanak, aztán amikor már nem tudnak, levágják őket.
Ezt az életet teremtjük nekik. Mert nem egy réten éldegélnek, ahol bogarak után futkoshatnak. Ezt az életet valószínűleg ők sem választanák, ha dönthetnének. De még nem is dönthetnek. Tehát nem életet, hanem erőszakot és kínzást teremtünk.

Go Vegan 2014.12.11. 12:44:33

És csak a csirkéket említettem, de ott vannak még a tehenek. A blogban volt már erről videó, hogy nekik milyen életet teremtünk. Az a kemény, hogy ez nem elszigetelt jelenség, hanem mindenhol ez van, éppen az általad leírtak miatt:
legyelvegan.blog.hu/2014/09/23/brutalis_burger_king_video

A disznók élete pedig szerintem a legkegyetlenebb mind közül:
legyelvegan.blog.hu/2014/07/22/ilyen_allapotok_vannak_egy_disznofarmon

Biztos nem kellene nekik ez az élet.

Uf 2014.12.12. 11:02:39

@Nemo12:
A fenntarthatóság egy szlogen, nincs mögötte valódi tartalom. Az emberi civilizáció felépítése során mindig a környezettől vettünk el terülteteket. És a jövőben sem fogod tudni másként csinálni. Értelmetlen a visszafordíthatatlan károkat nézni, miközben az idevezető út is így ment. Persze van Rousseau féle kivonulás a civilizációból, de egyéb érdemi javaslat a hogyanról nincs.

@Go Vegan:
Elárulom én látam már szabadtartású csirkéket tépni egymást. Szó szerint megkopasztották egymás hátát. Ez nem a zsúfoltság miatt van, hanem ezek a szárnyasok a dinoszauruszoktól származnak és egyszerűen kanibál természetűek.

Go Vegan 2014.12.13. 11:16:41

@Uf:
Igen a szabad tartásúak is tépik egymást, ahogy a cuki kiskutyák is egymásnak esnek néha, és ahogy minden élőlény, mert ez alap. Itt nem erre utaltam, hanem arra, amikor a ketrecben szorosan összezárt csirkék, addig ütik a gyengébbek fejét a csőrükkel, amíg azok meg nem halnak.
A tolltépés pedig egy hiánytünet a csirkéknél, nem megfelelően vannak etetve, nem jutnak hozzá minden tápanyaghoz, ezért szükségük van a másik "vérére". És ezt most tényleg komolyan.
Tehát megölik a másikat a ketrecben, ahogy a túlnépesedés miatt az emberiségben is tapasztalhatók ugyanezek a tünetek az összezártság miatt. Egyre gyakoribbak az agresszív megnyilvánulások.

A Nemonak írtakkal kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy nagyon szomorú, hogy a fenntarthatóság csak egy szlogen lett, amikor célnak kellene lennie.
És attól még hogy valami régóta úgy van, nem biztos hogy az a helyes. "miközben az idevezető út is így ment" - erre hivatkozva nem bújhatunk ki a felelősség alól, hogy tönkretesszük a Földet.
És nem kell kivonulni a civilizációból (hiszen Rousseau sem tette konkrétan), csak pl. nem kell gyereket szülni, nem kell mindenáron úgy érezni, hogy "szaporodni kell", mert nem kell. 7 milliárdan vagyunk. Nem kell erőforrás igényes kajákat enni, mert iszonyú pazarlás, ilyen pl. hús. Nem kell olyan dolgokat használni, amik tönkreteszik a környezetet. Lehetne egyensúlyban élni, lehetne szakítani az eddigi folyamatokkal. Ha már ennyire okos az emberiség...

Uf 2014.12.13. 16:03:23

@Go Vegan:
Amúgy ezt nem tudom ismered-e, de elvileg a piros színű lencséket viselve nem látják a vért. És volt belőle javaslat is az USA-ban, hogy legyen kötelező.
en.wikipedia.org/wiki/Chicken_eyeglasses

Go Vegan 2014.12.14. 20:52:56

@Uf:
Ezt nem tudtam, érdekes elképzelés. Köszönöm a linket. Uténaolvastam és azt találtam, hogy mivel ez drága, inkább olyan "szemüveget" adnak a tyúkokra, amiben nem látják egymást. Tehát igazából nem szemüvegek, hanem szemellenzők, és nem csak egymást nem látják, hanem igazából semmit maguk előtt:
www.ebay.com/bhp/chicken-eye-glasses

Éppen ezért az EU-ban be is tiltották.
süti beállítások módosítása