Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Vegán kutyák

2014. december 08. - Go Vegan

Találtam ma egy érdekes cikket a vegán kutyatartásról, érdemes elolvasni. Ide kattintva érhető el a cikk.

Azt a témát boncolgatja, hogy a kutyáknál is a hosszú élet titka a húsmentes étkezés vagy az már állatkínzás-e.

"A kutyák a farkas leszármazottai és a fogazatuk, sőt az egész emésztőrendszerük a ragadozókéra emlékeztet, hiszen rövid tápcsatornával és gyors anyagcserével rendelkeznek."

"A vegán nézetet vallók cáfolják a módszerüket ellenzők érveit és előnyöket sorakoztatnak fel a kutyák vegán étrenden tartása mellet. Szerintük a ragadozó emésztőrendszernek nem jelentenek gondot a megfelelően előkészített növények. Gyakran hangsúlyozzák, hogy az emberekhez hasonlóan, az ebeknek sem alapanyagokra, hanem tápanyagokra van szükségük. A fejlődésükhöz és az egészségük megőrzéséhez elengedhetetlen aminosavak, mint az arginin, hisztidin, isoleucin, leucin, lizin, valin, fenilanalin, theronin, methonin és tryptophan a növényekből is könnyű szerrel kinyerhetők."

"Az eddig ismertetett érvek és tények a kutyák vegán étrenden való tartásának létjogosultságát hivatottak alátámasztani, a vegánok viszont szeretik kiemelni, hogy rengeteg állat köszönheti a növényi alapú ételeknek a kiemelkedően hosszú (akár 25 év) életkorát, a végzetes betegségekből felépülését és a kicsattanó egészségét."

"A növényekből álló koszton tartott ebek szinte kivétel nélkül étrend kiegészítők, multivitaminok szedésére szorulnak, hiszen bizonyos tápanyagok egyszerűen nem nyerhetők ki a zöldségekből."

De hogy akkor most tartható-e egy kutyus vegán étrenden vagy sem, kiderül a cikkből.

chihuahua1.jpg

Forrás:http://delina.hu/allatok/vegan-kutyak-a-hosszu-eletenek-titka-vagy-allatkinzas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr726966525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása