Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Félmeztelen aktivistát nyúztak az állatvédők

2014. november 30. - Go Vegan

Legelőször egy videó arról, hogy mi folyik a szőrmefarmokon. Hogy aki nem hiszi a lent leírtakat, meg is nézhesse, hogy mi a valóság.

"A nemzetközi szőrme ellenes pénteken a fővárosban, egy váci utcai luxusüzlet előtt demonstráltak állatvédők. Arra hívták fel a figyelmet, hogy szinte másodpercenként ölnek megy állatokat a bundájukért, amelyekből bundákat, táskákat, cipőket készítenek. “A szőrmének arca van!”, “Haszonállat nincs!” - skandálták hosszú perceken át, majd egy bundába öltözött, ketrecbe zárt fiatal lányt “elevenen nyúztak” meg a járókelők szeme láttára. A félmeztelenül, vérben remegő lány szerepe szerint lassan, szenvedve múlt ki, majd még a helyszínen el is hantolták.'

"Az emberek fel sem fogták mi történik, csak álltak döbbenten, kérdésekkel teli fejjel, és nézték, amint a fiatal lányt élve "megnyúzzák"."

"A performanceban senki nem sérült meg. A lenyúzott bunda viszont valódi volt, melynek egyetlen igaz tulajdonosai az a 20 ezüstróka volt, melyeket lemészároltak a bunda elkészítéséhez. Mint azt az emberhez közelálló halottakkal szokás, a bundát jelképesen eltemették, ezzel adva meg a végtisztességet az ártatlan áldozatoknak."

"Amíg nem az áldozatok szempontjából látjuk az eseményeket, addig könnyű kifogásokat, érveket találni tetteink igazolására, és könnyű közönyösnek maradni. Amikor mi kerülünk az áldozat szerepébe, akkor pedig lehetetlen igazolni azokat a tetteket, melyeket korábban véghezvittünk" - nyilatkozta a főszervező.

"Az emberi hiúság az egyetlen oka annak, hogy ezeket az állatokat fogságban tartják, és ezrével ölik meg őket naponta. Mivel a bunda sértetlensége az elsődleges szempont, ezért a gyors, fegyver általi halál szóba sem jöhet. Éppen ezért rendszerint áramot vezetnek az állatok végbelébe és szájába, majd körülbelül fél percnyi szenvedés után múlnak ki. Kínában, és más keleti országokban, ahol az állatvédelem törvényi szinten is nagyon gyenge lábakon áll, bevett szokás, hogy az állatokat meg sem ölik, csak fejbe csapják, vagy földhöz vágják, és félig kábult állapotban, élve nyúzzák meg őket."

"Európa egyik legnagyobb kiszolgálója egy komáromi csincsilla-farm. Be kell zárni! Ez is cél. Nyugat-Európában már sok hasonló akció járt sikerrel. - mondta a Borsnak Bálint, a 269 Life Hungary képviselője."

Elgondolkodtató, és jól mutatja a szőrme ipar képmutatását is, hogy erre a csincsillafarmra rendszeresen szerveznek általános iskolások számára kirándulásokat. Persze a gyerekek csak a cuki kis élő csincsillákat látják, de a színfalak mögött zajló kegyetlen valóságot elrejtik a szemük elől.

És hogy mekkora idióták élnek közöttünk, az is kiderült:

"A látványos előadás egyedül a méregdrága bundákat, szőrmeárukat kínáló üzlet egyik alkalmazottjának szúrta a szemét csak. Ő a helyszínen tartózkodó rendőröket próbálta rávenni, távolítsák el a kéretlen vendégeket. Majd heves szócsatába keveredett az aktivistákkal. “Az emberek évezredek óta esznek húst, Ti is azon nőttetek fel, a cipőitek között is biztos van bőr. Én büszkén vállalom, hogy ez is szőr” - magyarázta a nő, és a kabátja gallérját mutogatta."

Büszkén vállalja ez az idióta, hogy állatokat kínoznak meg a ruhájáért, büszke arra, hogy abból él, hogy más élőlényeket legyilkolnak! A legjobb, hogy a cipőink között is biztos van bőr - biztosan nincs, ezt nyugodtan kijelenthetem.

Én arra vagyok büszke, hogy a világ több pontján a némán szenvedőkért sokan felemelték a szavukat. Erre lehet büszke az ember, amihez a halál tapad, arra nem.

Rohadékok vagyunk ismét.

Forrás:

http://www.borsonline.hu/20141128_felmeztelen_aktivistat_nyuztak_az_allatvedok

http://veganspirit.blog.hu/2014/11/28/elve_nyuztak_meg_egy_lanyt_a_vaci_utcan

https://igyistulsokaveganblog.wordpress.com/2014/11/28/nemzetkozi-szorme-ellenes-pentek/

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr496946367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uf 2014.12.02. 00:12:33

Most komolyan megtudhatom miben különbözik az, ha állatot tenyésztünk és vágunk le vagy megis nyúzzuk? Ugyanúgy meghal. Pl. a szarvasmarha egyaránt ad tejet, húst, belső részeket és bőrt. Szerintem tök hülyeség a bőrét nem hasznosítani.

Go Vegan 2014.12.03. 09:32:09

@Uf: Persze, megtudhatod. Az általad leírt esetben valóban értelmetlen lenne a bőrt kidobni, nem felhasználni, ha már tenyésztünk és levágunk állatokat. Viszont a lényeg nem ezen van, hanem azon, hogy ne is tenyésszünk szarvasmarhát, mert minek? Nincs rá szükség, ahogy disznót sem kellene és semmilyen ún. haszonállatot. És akkor nem lesz bőr sem, amit fel kell mindenáron használnunk.
A konkrét poszttal kapcsolatban a fő mondanivaló pedig az, hogy mekkora szemétség, hogy csak azért tenyésztünk és tartunk szörnyű körülmények között állatokat, hogy amikor felnőnek, legyilkoljuk őket, hogy lehúzzuk róluk a bőrüket. Semmi indoka nincs ennek, csak a sznobság, hogy más élőlények prémjéből készült ruhában járunk, van annyi pénzünk. Rengeteg kiváló anyag van már a ruházkodáshoz, nem kell ősemberként prémben járnunk.
Tiszteletben tarthatnánk más élőlényeket.

RékaVegan 2017.05.08. 14:03:26

@Go Vegan: én birkákat tartok,de nem mint haszonállat, hanem olyan barát, mint pl. egy kutya. Életemben nem vágtam le egy birkát vagy más állatot sem.
süti beállítások módosítása