Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Szegény Lajka kutya élve megsült

2014. november 08. - Go Vegan

Ide kattintva érhető el a cikk

A hét szörnyű aktualitása Lajka története. Ő volt az első űrállat - biztos nagyon boldog volt ettől a tudattól, amikor élve megsült a kabinban, 1957. november 3-án a Szputnyik–2 fedélzetén.

"Lajka kóbor kutya volt, a moszkvai utcákról fogták be. Eredetileg Kudrjavkának (Bodrinak) hívták, csak később kapta másik, magyarul Ugatóst jelentő nevét." Szerencsétlen, érezte, hogy mit akarnak vele csinálni, gondolom ezért ugatott, hogy hagyják már békén. De nem hagyták, feláldozták. Keleten így bánnak a kóbor kutyákkal - megsütik őket, ami még annál is rosszabb, mintha agyonvernék vagy megmérgeznék őket.

A tudomány nevében - hangzik mindig a mentegetőzés, azok részéről, akik hidegvérrel gyilkolnak le állatokat. A haladás érdekében, hogy gyarapodjanak az ismereteink - kapjuk a hazugság gépezettől. Mi a fenének kell nekünk tudni, hogy lehet-e élni az űrben, hogy életben marad-e egy élőlény - ez volt a célja Lajka legyilkolásának. Nem mindegy?  Amikor arra sem vagyunk képesek, hogy elegendő ételt és italt kapjanak a Föld lakói.

A világűrbe vágyunk, meg akarjuk ismerni, amikor mai napig eddig ismeretlen állatok és növények kerülnek elő... Foglalkozzunk inkább a környezetünkkel, azzal, hogy azt tesszük élhetővé, hogy úgy éljünk, hogy más élőlényeknek ezzel nem ártunk.

És hogy mennyire idióták vagyunk, egy rész a cikkből a kutyus halálával kapcsolatban: "Lajka pár órával a start után elpusztult túlmelegedésben, valószínűleg azért, mert az egyik modul (R-7) nem tudott leválni a hasznos tehertől. A halál valódi okát egészen 2002-ig titokban tartották az illetékesek, és akkor sem verték nagydobra. Helyette évtizedekig az volt a hivatalos verzió, hogy a kutya a fellövés után hat nappal halt meg, amikor kifogyott az oxigénből. "

Mert az jobb, hogy megfulladt? Hogy levegőért kapkodva, kínlódva halt meg 6 nap folyamatos pánik és elmondhatatlan stressz után? Annál már jobb, ha másodpercek alatt elég - persze mindkettő oltári nagy szemétség vele szemben. Eleve semmi esélye sem volt, hogy túlélje.

Lajka.jpg

Forrás: http://index.hu/tudomany

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr146878691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása