Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Hazugságok a delfináriumokról

2014. november 07. - Go Vegan

Ide kattintva érhető el a cikk

Nagyon jó felütéssel kezdődik az írás, ami a delfináriumok kegyetlenségével foglalkozik: "Gyerekkorom nagy klasszikusa Flipper a palackorrú delfin, aki a Elijah Wood filmjében és Jessica Alba tévésorozatában játszi könnyedséggel végezte el a különböző trükköket. A főszereplőt irigykedve néztem, hogy mennyire jó neki, hogy delfinnel játszhat és úszhat.

Az sose merült fel bennem, hogy vajon a delfin hogy érezheti magát. Akar-e egyáltalán a filmben szerepelni, akar e trükköket végrehajtani vagy akar-e az emberek közelében lenni. Most már tudom, hogy nem, nem akartak. Bizony, többesszámot használtam, hiszen a Flipper sorozatban 3 delfint tartottak fogva, akiket a nyílt tengerről, a családjuktól szakítottak el a film miatt."

Mennyire rohadékok vagyunk! Ismét és újra és megint és folyamatosan!

Mennyire rohadék az ember, hogy azt hiszi ehhez joga van, hogy alap az, hogy megtehetjük más élőlényekkel, hogy rabságban, borzalmas körülmények között tartjuk csak azért, mert nekünk úgy jó, hogy mi szórakozhassunk.

Más nyomorán. Mert senki ne gondolja azt, hogy ezek a szerencsétlenek önszántukból mutatványoznak nekünk. Miért örülne egy delfin annak, ha az ember előtt karikákon keresztül ugrálhat? Miféle torz elképzelés ez? Hogy hihetjük ezt el a reklámoknak és a prospektusoknak? Mert persze akik ebből élnek, azok ezt terjesztik mindenhol, így az emberek, akik soha nem gondolnak a dolgok mögé, még boldogak is, hogy segítenek kielégíteni a delfinek természetes igényét, mármint hogy ugrálva produkálják magukat. Ha ennyire akarják, elmegyünk, megnézzük őket - gondolják ezek a felszínes seggfejek (elnézést, sötét alakok).

Pedig egyáltalán nincs ilyesmiről szó. Elképesztően kis helyekre bezárva vegetálnak, a természetestől eltérően nem vadászhatnak, hanem döglött hallal etetik őket, ráadásul ezeknek az akváriumoknak a vízminősége is borzalmas, ahol az állatokat az első naptól kezdve antibiotikumokkal, gombaölő, nyugtató és egyéb gyógyszerkoktélokkal tömik.

És fontos megemlíteni, hogy végre az állatokkal kapcsolatban valamiben a jó oldalon állunk: "Vannak országok, mint például Horvátország, Ciprus, Magyarország, Szlovénia, Svájc, Chile, Costa Rica és India, ahol a törvények nem teszik lehetővé efféle intézmény nyitását."

A cikk ezekkel a témákkal foglalkozik, külön kitérve a delfinekkel kapcsolatos legbrutálisabb dologra a taidzsii beűzéses delfinvadászatra. Olvassa el mindenki és örökre kerülje el ezeket az állatkínzó intézményeket. Ha több részletben, mert annyira borzasztó az egész, akkor több részletben, de olvassa mindenki végig. És valószínűleg soha többet nem megy utána ilyen helyre.

Forrás: http://zoldella.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr226873353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása