Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolkozz, legyél vegán!

Gondolkozz, legyél vegán!

Ha nincs hús, lassú a sperma

2014. november 04. - Go Vegan

Ide kaatintva érhető el a cikk

A cikk így kezdődik: "A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, ám húsmentes étrend károsíthatja a férfiak nemzőképességét - derült ki a kaliforniai Loma Linda Egyetem szakembereinek tanulmányából."

Betojtam, úristen, nem fog felállni... De aztán kiderült, hogy nem ennyire drasztikus a dolog, hanem csak arról van szó (egy négy éves kutatás keretében), hogy "a szakemberek legnagyobb meglepetésére a vegetáriánus vagy vegán étrendet folytató férfiak esetében jelentősen alacsonyabb spermaszámot mértek (50 millió spermium milliliterenként), mint a húsfogyasztóknál (70 millió spermium milliliterenként). Előbbieknél jóval alacsonyabb volt a spermiumok mozgékonysága is: a vegetáriánus vagy vegán férfiaknál a spermiumok mindössze egyharmada volt aktív, míg a húsfogyasztóknál ez az arány nagyjából 60 százalék volt."

Aha, csak erről van szó - gondoltam. Ez meg kit érdekel? Egy igazi vegánnak úgysincs utóda, mert minek a 7 milliárd ember mellé még egy vagy kettő. Tehát nem idegeskedtem, kit zavar, hogy lassúak, sőt ez még jól is jöhet egyes szituációknál.

De aztán eljutottam a cikk végéhez, ahol az adatbázisról értekeznek, és a lenti számokat olvastam. Ekkora mintanagyság alapján vonták le ezeket a komoly következtetéseket, ami sok embernek borzasztó hír lehet:

"A szakember szerint a vegetáriánus vagy vegán gyerekeknél a pubertáskortól kezdődően lehet hatással az étrend a spermaszámra. A kutatók másik elmélete szerint a vegetáriánusok és vegánok a B12 vitamin hiányával küzdhetnek. A tanulmány készítői 443 húsfogyasztó és 26 vegetáriánus, valamint 5 vegán férfit hasonlítottak össze - olvasható a The Daily Telegraphban."

A minta reprezentativitása egy nagy nulla. 26 (!) vegetáriánus és 5 (!!!) vegán került be a kutatásba. 4 év alatt ennyit tudtak bevonni?! 5 ember képviselte a vegánokat! Az egész következtetés semmit nem ér, semmi alapja nincsen. Kutatók mi? Balfaszok.

Forrás: http://sg.hu

http://articlestatic.donna.hu/007595/1297938497.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legyelvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr256861323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása